Elevii clujeni au strans 40 de metri cubi de gunoaie in cadrul campaniei "Iubesc Clujul Curat!" - FOTO


Circa 2.000 de copii au participat miercuri, 11 mai, la o actiune de ecologizare mai multe zone verzi din Cluj Napoca.

Actiunea a fost initiata de Politia locala din cadrul Primariei in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj in mai multe zone din oras: Cetatuie - Grigorescu/Gruia, Faget - Manastur, zona Cartodrom si parcul Detunata – Gheorgheni, Parcul Aurel Vlaicu - Marasti, si liziera Padurii Faget - zona strada Negoiu si Baza Sportiva Parang.

"Elevii au adunat in urma acestei actiuni 40 metri cubi de deseuri, ceea ce reprezinta echivalentul cantitatii de deseuri pe care au ridicat-o companiile de salubrizare in urma zilei de 1 Mai, si circa 50% din ceea ce se gasea pe aceste terenuri in anii trecuti la actiuni similare", au precizat reprezentantii Primariei Cluj Napoca.

Pana la data de 20 mai 2011 elevii clujeni vor avea posibilitatea sa-si prezinte proiectele pentru concursul pe teme de voluntariat ecologic "Iubesc Clujul Curat". Copiii vor putea sa se inscrie in oricare dintre cele trei sectiuni: poezie, cantec sau desen.

Premierea celor mai reusite creatii va avea loc in data de 1 iunie 2011 in Piata Unirii. Cantecul castigator va reprezenta imnul campaniei "Iubesc Clujul Curat" din 2012, iar copiii vor avea ocazia sa-l inregistreze intr-un studio profesionist.

Festivitatea de premiere va fi precedata de un mars al copiilor pe traseul P-ta Lucian Blaga – P-ta Unirii, cu prezentarea bannerelor in original.

Comentarii Facebook