Studenții clujeni organizează un protest împotriva noii decizii de a reveni fizic la facultate


Întoarcerea în format fizic la facultate îi nemulțumește pe studenții din Cluj care își doresc să poată să susțină cursurile și seminarile în format online. După ce au înaintat o petiție prin care aceștia cer ca orele să se continue în format online, studenții s-au gânidit să organizeze și un protest pașnic în fața sediului UBB în speranța că părerea lor va fi auzită și ascultată. 

Reprezentanții Consiliului studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) au precizat că inițiativa de a protesta are la bază faptul că decizia anunțată de Ministerul Educației ca studenții să revină fizic la cursuri odată cu ridicarea stării de alertă a fost una haotică și nu s-a ținut cont de faptul că mulți studenți nu au posibilitatea de a se reîntoarce la Cluj și de a-și găsi chirie pentru doar trei luni.

Pentru a clarifica lucrurile, revenirea la formatul fizic este un lucru dorit de toți studenții, experiența campusului și a activităților universitare offline fiind esențială pentru experimentarea unei studenții complete. Dar, din păcate, momentul în care Ministerul Educației a decis să aibă loc această «revenire» nu este unul deloc potrivit. Perioada de tranziție menționată nu este corespunzătoare punctului din anul universitar în care ne aflăm, aceasta fiind mult prea bruscă, mulți studenți neavând posibilitatea de a se întoarce la cursuri și seminare fizice într-un timp atât de scurt”, au transmis studenții. 

Deși cu toții ne dorim reîntoarcerea la o studenție «normală», nu putem ignora numeroasele situații delicate în care se regăsesc enorm de mulți studenți”, au precizat cei din cadrul Consiliului Studenților Universitții Babeș-Bolyai (CSUBB).

Astfel, „ținând cont de nenumăratele mesaje și cereri din partea studenților”, CSUBB anunță că luni, 14 martie, începând cu ora 16.30, va avea loc un protest „față de raportarea greșită a Ministerului Educației la nevoile comunității studențești din România”.


Comentarii Facebook