Miercuri 17 Aprilie

FOTO - O dronă militară cu ÎNSEMNE RUSEȘTI s-a prăbușit aseară într-o comună din Bistrița-Năsăud


Duminică seara, 13 martie,  polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței sale.

Bărbatul susține că în curtea sa a căzut o dronă militară cu dimensiunea de aproximativ 1 metru care ar avea însemne rusești, se arată într-un articol stiripesurse.ro

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat în curtea apelantului o aeronavă de mici dimensiuni (dronă). Se efectuează verificări în vederea stabilirii provenienței acesteia. Din primele informații, aceasta nu este o dronă destinată fotografiilor.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței. În cauză, polițiștii efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a transmis IPJ Bistrița Năsăud, citată de bistriteanul.ro.

Drona a căzut într-un şanţ, iar un tânăr de 20 de ani a observat-o. În jurul orei 20, după ce a terminat munca, ar fi luat-o de acolo. Abia când a ajuns cu ea acasă, la lumină, tânărul ar fi văzut că avea inscripţii din alfabetul chirilic şi un număr de înmatriculare. Atunci a sunat la poliţie şi au venit echipe complexe care au demarat verificările.

Drona nu pare să aibă, însă, legătură cu războiul din Ucraina

Reprezentanţii Parchetului Militar Cluj au transmis că acest caz va fi preluat de Curtea Militara de la Bucureşti.

În urmă cu câteva zile, o dronă militară ucraineană din perioada sovietică a zburat peste trei ţări NATO (România, Ungaria şi Croaţia), prăbuşindu-se într-un parc din Zagreb, fără a provoca, însă, victime, scrie Monitorul Apărării.
La acel moment, preşedintele croat Zoran Milanovic a ridicat întrebări asupra incidentului: „Cum este posibil ca o aeronavă pe stil vechi să petreacă mai multe ore pe cer deasupra statelor membre NATO şi nimeni să nu observe acest lucru?”. Prin urmare, atât autorităţile croate, cât şi cele maghiare şi ucrainene au anunţat că vor demara investigaţii asupra incidentului.

România nu a anunţat, încă, demararea unor investigaţii în acest caz, însă a anunţat drona a zburat „un timp foarte scurt în spaţiul aerian naţional”.
275596354_1369360556845832_6692695185150452094_n.jpg

Comentarii Facebook