Studenții care au ocupat UBB Cluj DORM încă în sala Nicolae Iorga! Profesorii și studenții cer evacuarea lor

 

Circa 300 de studenţi şi profesori din UBB cer evacuarea din sala Nicolae Iorga a studenților protestatari care dorm acolo de marți, 26 martie. 

 

Peste 280 de studenţi şi peste 60 de profesori ai Facultăţii de Matematică şi Informatică au depus în ultimele zile memorii la registratura Universităţii Babeş-Bolyai prin care îşi exprimă nemulţumirea cu privire la ocuparea amfiteatrului Nicolae Iorga, din Clădirea Centrală a Universităţii.

 

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Matematică şi Informatică reclamă faptul că activitatea didactică a fost perturbată din cauza ocupării acestui amfiteatru de un grup de tineri şi solicită mutarea dezbaterilor într-un alt spaţiu, unde să nu fie deranjat procesul educativ”, se arată într-un comunicat UBB Cluj.    

 

Oficialii Universității susțin că au dus tratative cu studenții protestatari, dar fără niciun efect. ”Având în vedere că o întreagă linie de studiu, cu mulţi studenţi şi un orar aglomerat, este deservită de amfitetrul Nicolae Iorga, soluţiile găsite nu pot asigura desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor şi seminariilor. 

 

În această dimineaţă au avut loc noi negocieri între conducerea Universităţii şi reprezentanţi ai tinerilor care au participat la dezbateri în ultimele zile, ajungându-se la o soluţie agreată de ambele părţi. Aceasta constă în eliberarea pe timpul zilei a sălii Nicolae Iorga şi oferirea de către conducerea UBB a unui alt spaţiu pentru desfăşurarea dezbaterilor. Pentru a se definitiva înţelegerea, reprezentanţii tinerilor au cerut un răgaz de câteva ore pentru a supune la vot propunerea de mutare şi urmează să comunice conducerii Universităţii decizia luată”, se mai arată în documentul citat.

 

OCCUPY UBB! Studenții care au ocupat UBB au dormit acolo. Profesorii s-au solidarizat cu ei - FOTO și VIDEO

Comentarii Facebook