Tribunalul Cluj a dat câștig de cauză firmei care vrea să construiască un crematoriu în Mănăștur

 

Firma RDK Cremation, cea care a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca pentru că a suferit un prejudiciu de 200.000 de euro prin rezilierea contractului pentru construirea crematoriului din Mănăștur, a câștigat o primă luptă în instanță cu municipalitatea. 

 

E o primă etapă în care am câștigat și vom vedea ce vom face mai departe. Primăria va face sigur recurs și apoi vom vedea ce facem. Noi cerem plata sumei de 200.000 de euro pe care am pierdut-o prin faptul că nu am putut continua proiectul de asociere. Este vorba despre peste 200.000 de euro pe care i-am pierdut. Sunt bani pe care i-am plătit furnizorului extern, pe facturi, pentru utilajul din crematoriu. 

 

Dacă vom obține câștig de cauză, ar exista variante pentru mutarea locației crematoriului, dar noi suntem deciși să îl facem. Pentru liniștea cetățeanului am fi dispuși să îl mutăm din Mănăștur, dar numai dacă primim un alt teren. Noi insistăm că un crematoriu este absolut necesar într-un oraș precum Clujul”, a declarat Mircea Dunca, unul dintre patronii firmei RDK Cremation.

 

Primăria Cluj-Napoca s-a asociat cu firma RDK Cremation, în 2011, pentru construirea crematoriului, dar proiectul a murit după ce clujenii din Mănăștur s-au revoltat. 

 

Mars impotriva crematoriului din Manastur! 300 de oameni au iesit in strada la un protest Galerie FOTO

 

Foto: Imagine de la protestele din 2012

Comentarii Facebook