Luni 30 Ianuarie

Studenta care a supraviețuit accidentului e vinovată! Cele 4 colege din mașină au murit pe loc

 

Ancheta făcută de Poliție a stabilit că Sanda Ungur, tânăra de 21 de ani care conducea mașina implicată în accidentul de la Jibou, nu a respectat semnalele la trecerea la nivel cu calea ferată. 

 

Potrivit poliţiştilor, şoferiţa a ignorat semnalele acustice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, autoturismul fiind spulberat de trenul R4046, care circula pe ruta Baia Mare-Jibou. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina a fost aruncată la câţiva metri distanţă de calea ferată. Trei dintre victime au fost proiectate din autoturism şi au decedat pe loc. Celelalate două, printre care şi conducătoarea auto, au rămas încarcerate în fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru scoaterea lor.

 

În accident au murit patru studente de la Universitatea Tehnică Cluj. Mădălina Pârja, Maria Şteţ, Claudia Barboş şi Sara Pop, aveau între 20 şi 21 de ani, și erau toate din judeţul Maramureş.

 

Autoturismul condus de prietena şi colega lor, Sanda Ungur, o tânără de 21 de ani, venea de la Cluj-Napoca, unde toate cele cinci tinere au participat la festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice. Ele studiau, din 2015, în cadrul Centrului Universitar Baia Mare, domeniul Administrarea afacerilor, specializarea Economia Firmei.

 

Conform medicilor, șoferița a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Zalău, iar de acolo la Spitalul din Baia Mare. ”Pacienta a fost preluată de echipa medicală a UPU Zalău la ora 19.20, a fost evaluată, stabilizată, diagnosticată, i-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă impusă de caz, după care, în jurul orei 23, a fost transferată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă "dr. Constantin Opriş" Baia Mare”, a declarat dr. Liliana Neaga, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, conform Adevărul.ro.

 

Cine sunt cele patru tinere care au murit în accident: 

 

Mădălina Pârja era din localitatea maramureşeană Sat-Şugatag şi era studentă la două facultăţi: studia Administrarea afacerilor-Economia Firmei la Baia Mare, dar şi Agronomie, la Oradea. 

 

Maria Şteţ era din Sat-Şugatag și era absolventă a Colegiului Naţional "Dragoş Vodă" Sighetu Marmaţiei, şi colegă de an cu Mădălina.

 

Sara Pop era din comuna Sălsig şi era studentă în cadrul aceluiaşi Centru Universitar, la Economia Firmei.

 

Claudia Barboş era din Ciocotiş, absolvise Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" din Baia Mare şi studia Administrarea Afacerilor-Economia Firmei.

Comentarii Facebook