StudCard si Omnipass in razboi la UBB Cluj! Studentii sunt obligati sa isi faca un anume card pentru accesul in camin


Organizatiile StudCard si Omnipass si-au declarat razboi la UBB Cluj, dupa ce studentii au fost obligati sa isi cumpere un card de acces in camine emis de ultima organizatie mentionata.

"Studentii care se cazeaza in aceasta toamna in caminele Universitatii Babes-Bolyai sunt obligati sa isi faca Omnipass pentru a li se permite accesul in camin si totodata plata acestuia, desi in regulamentul de cazare in caminele studentesti publicat pe site -ul UBB nu se specifica acest lucru", precizeaza Sorin Buiac, coordonator StudCard Cluj-Napoca.

"Conducerea UBB Cluj si-a permis sa transforme legitimatia de camin in cardul unei organizatii private, Student+, a carei 3 membri sunt Paul Chis, Bogdan Buta (presedinte COS - Consortiul Organizatiilor Studentesti) si Andrei Ciubuc , prefectul Studentilor UBB. In opinia noastra singurul motiv pentru care conducerea UBB sustine proiectul Omnipass, condus de Andrei Ciubuc, este faptul ca acesta lasa impresia ca poate asigura voturile la urmatoarele alegeri generale pentru desemnarea rectorului, din aceasta toamna", a mai supliniat Sorin Buiac.

Coordonatorul StudCard precizeaza ca studentii sunt nemultumiti de aceasta situatie si vor sa depuna plangeri la "Oficiul pentru Protectia Consumatorilor".

Reprezentantii StudCard sustin ca se incearca scoaterea lor din UBB Cluj si precizeaza ca vor lua masuri.

 

Prefectul Studentilor din cadrul UBB Cluj, Andrei Ciubuc, a declarat pentru Stiri de Cluj ca acuzatiile sunt nefondate si ca prin cardul Omnipass se incearca securizarea caminelor si reducerea speculei cu locuri in camin.

 

"Am discutat si la universitate sa avem o securizare a accesului in camine, in sensul ca un student care primeste o repartie isi vindea locul foarte usor. Legitimatia se acces in camin este o bucata de carton, pe care puteai sa lipesti ce poza doreai si locul in camin era schimbat. Pentru emiterea acestor cardul Omnipass, care sunt securizate, din plastic, iar fotografia nu poate fi indepartata pentru ca este imprimata, am primit acordul UBB Cluj, iar realizarea lor s-a facut din finantare externa", a precizat Andrei Ciubuc.

 

Cazarea in cele 6.000 de camere din caminele UBB Cluj s-a facut in ultimele trei zile.

Comentarii Facebook