Străinii care vor să muncească în Cluj fac nopți albe în frig pentru a prinde loc la ghișeu: Emil Boc, noi, imigranții, ne-am bucura de o oarecare atenție


Străinii care cer rezidență în România trebuie să doarmă noaptea pe scările de la Iulius Mall Cluj, pentru a putea ajunge să-și depună dosarele pentru obținerea unui permis de ședere. Știri de Cluj a relatat situația încă din luna octombrie a anului trecut, de atunci însă autoritățile încă nu au identificat o soluție. Un străin aflat la Cluj îi cere lui Emil Boc să intervină pentru soluționarea problemei. 

Motivul principal pentru formarea acestor cozi este lipsa forței de muncă din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări. În această situație se află inclusiv studenții și cetățenii ucraineni. Zeci de persoane din străinătate vin zilnic la Oficiului Român pentru Imigrări, situat la parterul Iulius Mall și nu reușesc să-și rezolve problemele chiar dacă fac o programare online.

Emil Boc, noi, imigranții, ne-am bucura de o oarecare atenție pentru a diminua presiunile de la ghișeu. Emil Boc, ai îndemnat oamenii să se programeze online, dar toți cei cu care am vorbit sunt în așteptare, fiind nevoiți să vină în ziua alocată celor fără programări. Coada este prea lungă pentru a fi rezolvată într-o singură zi. Majoritatea oamenilor pleacă și se întorc câteva ore mai târziu în speranța că s-a ajuns la numărul lor, dar, din ce am observat, durează între 20 și 30 minute de persoană”, scrie Lucas Paulger pe pagina sa de Facebook.

Potrivit spuselor sale, au fost mai mulți imigranți care au venit și 5 săptămâni la rând și care nu au reușit până în prezent să-și depună actele. O parte dintre aceștia a dormit în mall.

Găsiți o modalitate de a aloca mai multe resurse pentru a accelera ritmul!”, adaugă bărbatul.

imigrant 2.jpeg

Numai în județul Cluj sunt în evidență aproximativ 15.000 de străini. De la începutul lunii octombrie au fost preluate până în decembrie 2022 doar 790 de cereri de prelungire a dreptului de ședere pentru toate scopurile.

Comentarii Facebook