VIDEO - Mai mulți câini de talie mare, lăsați liberi, au atacat o căprioară în Jucu. Localnici: „Au omorât un bursuc, multe căprioare și mulți câini”


Mai mulți câini din Jucu au atacat o căprioară în acest weekend. Problema câinilor lăsați să se plimbe liberi pe stradă devine din ce în ce mai serioasă. 

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB avertizează că problema câinilor maidanezi sau a câinilor lăsați liberi este una extrem de serioasă: Nicio săptămână nu trece „fără un atac al câinilor liberi și cu proprietar asupra vânatului și a altor animale”.

În comuna Jucu, județul Cluj, câinii au omorât multe căprioare, un bursuc și alți căței de talie mai mică, spun oamenii care trăiesc în zonă. Aceeași au atacat în weekend o altă căprioară care, din fericire, a reușit să scape cu viață. Însă aceste animale au devenit un adevărat pericol public, iar situația trebuie să se schimbe: 

Ieri la Jucu acești dulăi au atacat încă o caprioara. Din păcate nu avem imagini cu ea, a reușit sa fuga după atac, dar din spusele celor care cunosc zona aflam ca: «Filmarea este din primăvară dar sunt aceeași câini. Au omorât multe căprioare, un bursuc și mulți alți câini»”, potrivit organizației.

Imaginile video au fost făcute în vară, dar voluntarii de la OPCMB spun că este vorba despre aceeași câini și au anunțat Poliția în legătură cu noul incident: „Acești câini trebuie ținuți în curte de către proprietar, dar cine îl sancționează? Deținătorul lor a mai fost vizitat de poliție, dar nu se deranjează să ia măsuri. Vom trimite poliția și de aceasta dată. Până acum Poliția animalelor a delegat cazurile, le-a ignorat sau pur și simplu nu și-a făcut simțită prezenta la astfel de situații”, au mai transmis cei de la OPMCB.


Comentarii Facebook