Stoia in dosarul "Fonduri de la Guvern": Imi dai numarul de telefon pe Facebook si te sun de pe cartela INTERCEPTARI


Calin Stoia, omul de afaceri clujean trimis in judecata sub acuzatia de trafic de influenta, negocia fonduri guvernamentale de pe cartele pre-pay.

Noul dosar in care Calin Stoia a fost trimis in judecata a pornit de la un denunt inregistrat la DNA Cluj in 11 noiembrie 2011, de omul de afaceri Ion  Bujorel Bold, cu privire la comiterea de catre acesta a infractiunii de cumparare de influenta.

Bold a mentionat ca, in august 2011, a apelat la Calin Stoia pentru ca prin relatiile pe care le are sa intervina "in scopul alocarii unor sume de bani Primariei comunei Ionesti, judetul Valcea de catre Guvernul Romaniei, sume ce urmau sa fie ulterior remise unei societati comerciale pentru decontarea anumitor lucrari executate".

In perioada 2007 - 2009, SC ONILSERV SRL Ramnicu Valcea, ai caror asociati sunt Marian Vasile Lepadatu si Ionel Giuran, a incheiat contracte cu primaria din Ionesti pentru reabilitarea drumurilor comunale si satesti. In luna octombrie 2008, a fost facut un act aditionat pentru suma de 1.650.499 de lei. Un alt contract incheiat cu aceeasi primarie avea o valoare de 2,8 milioane de lei.

In total, firma avea de recuperat de la primarie suma de 2,8 milioane de lei.

Consiliul Judetean Valcea a recunoscut intr-o adresa trimisa DNA Cluj ca au fost facute demersuri pentru a fi obtinuti bani din fondul de urgenta al Guvernului pentru mai multe investitii, intre care si cele din comuna Ionesti. In acest context, "denuntatorul Bujorel Ion Bold, care se afla in relatii de amicitie, atat cu Lepadatu Vasile Marian, cat si cu invinuitul Stoia Calin Mihai, l-a contactat pe acesta din urma in scopul initierii unor interventii pe langa persoane cu atributii de decizie din cadrul Guvernului Romaniei pentru alocarea de catre aceasta institutie publica a sumelor de bani catre Primaria comunei Ionesti", se arata in rechizitoriul de trimitere in judecata a lui Calin Stoia.

 

Avocatul lui Calin Stoia: "Emil Boc este number one!" VIDEO

 

Prima discutie dintre Stoia si Bold a avut loc in 25 august 2011, cand omul de afaceri clujean se afla ala Paris.

Calin Stoia: La ELIT (n.red. truneu de golf de la Pianu de Jos, judetul Alba) vin, sigur.
Ion Bujorel Bold: A, atunci ce vedem la ELIT si discutam, da?
C.S.: Deci nu pusca pana atunci.
I.B.B.: Ei, oricum nu avem solutie.
S.C.: Ba, solutii ar fi. Imi dai tu un numar si te sun eu de pe un alt numar. As putea vorbi, stii?
I.B.B.: Da. Iti trimit eu pe Facebook.
C.S.: Numai maine, ca eu am acasa vreo 3 telefoane din astea cu cartela, stii? Le iau, le arunc. Folosesc cartele si  o arunc.
I.B.B.: Ok.
C.S.: Imi dai un numar de telefon si te sun eu de pe un numar de acolo si putem vorbi.
 
In denuntul depus la DNA, Bold a explicat in amanunt ce pretentii a avut Calin Stoia.

"In fapt i-am solicitat acestuia sa vada daca primaria era pe lista Guvernului pentru a i se pune la dispozitie fonduri, iar in caz negativ sa intervina prin relatiile pe care le are. Stoia Calin Mihai mi-a dat de inteles ca o sa intrebe pentru mine la persoanele pe care le cunoaste, insa mi-a transmis ca costul interventiei pentru persoanele care decid este de 10%. Stoia Calin Mihai mi-a dat de inteles ca ar putea interveni pe langa reprezentantii Guvernului cu atributii de decizie in acest sens, insa, persoanele pe care el le cunoaste nu s-ar da jos din pat nici pentru 100.000 de euro. Stoia Calin Mihai a specificat ca pentru a se rezolva problema in cauza se cere de regula 10% din valoarea totala a sumei de recuperat", se mai arata in rechizitoriul prin care Stoia a fost trimis in judecata.

 

Calin Stoia si Ion Bujorel Bold au pus tara la cale in 3 septembrie 2011 la Cupa "Elit" la golf de la Pianu de Jos.

Comentarii Facebook