Revolutionarii au comemorat evenimentele din decembrie 1989: Nu s-au indeplinit idealurile Revolutiei FOTO si VIDEO


Marsul pentru comemorarea Revolutiei din 1989 a inceput miercuri, la ora 10.00, in fata la Astoria, cu o slujba religioasa si depuneri de flori.

De acolo, revolutionarii au marsaluit pe strada Regele Ferdinand pana in Piata Unirii, la monumentul "Stalpi impuscati", unde au cazut primii eroi ai Revolutiei. Acolo s-a tinut o slujba religioasa si s-au depus coroane de flori.

"Nu s-au indeplinit idealurile Revolutiei si nu au fost condamnati cei care au ordonat sa se traga in noi. Comunismul a fost condamnat doar formal, dar nu exista un proces al comunismului ca si in alte tari. CNSAS-ul este politic si nu este obiectiv, ei ar trebui sa-i gaseasca pe securistii care ne-au vanat inainte de 1989", a afirmat Aurel Coltor, presedintele Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei.

Dupa 22 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, nu toti vad cu ochi buni evenimentul prin care s-a daramat regimul comunist din Romania, iar unii nostalgici ii condamna pe revolutionari.

"Revolutie v-a trebuit? Faceti revolutie ca voua vi se taie pensiile si salariile acum. Sa nu va aud ca va plangeti", le-a strigat un clujean de pe marginea trotuarului in Piata Unirii.

La marsul comemorativ au participat aproximativ 50 de persoane, iar din Piata Unirii acestia au marsaluit spre Piata Stefan cel Mare, de unde au urcat pe Calea Turzii la cimitirul eroilor.

 

Vasile Ielciu

Comentarii Facebook