Miercuri 24 Aprilie

Spitalul Clinic Judetean Cluj investeste un milion de euro intr-un site si un sistem informatic modern, unic in tara - VIDEO

 

Spitalul Clinic Judetean Cluj investeste 1.200.000 de euro intr-un site modern, dar si intr-un sistem informatic care va permite comunicarea online intre medici.

"Vom achizitiona atat echipamente hardware pentru a dota pavilioanele spitalului cu calculatoare si cu echipamente de retea. Vrem sa facem o retea care sa lege toate cladirile spitalului si, in plus, pe langa partea de hardware vorbim de partea de software. Software inseamna ca intentionam sa achizitionam o aplicatie informatica, in care sa fie culese toate informatiile medicale de la nivelul sectiilor clinice. Sa avem o fisa electronica a pacientului, iar informatia din fisa electronica a pacientului sa poate fi integrata, cu informatiile de la nivelul sistemului administrativ: contabilitate, salarizare, gestiuni. Astfel incat sa putem elabora la sfarsit o fisa de decont a pacientului, structurata pe cheltuielile reale si nu numai pentru partea financiara, dar si pentru a putea vedea in momentul in care un pacient se prezinta la spital si i se acceseaza dupa codul numeric personal fisa sa se poata vedea tot istoricul acelui pacient", a declarat Cristiana Ciortea, managerul Spitalului Clinic Judetean Cluj.

 

Investitia este facuta din fonduri europene si se ridica la 5,3 milioane de lei. Din acest bani va fi creat si un nou portal al Spitalului Clinic Judetean, unde pacientii isi vor putea crea conturi si vor putea afla informatii despre serviciile medicale oferite de unitatea sanitara sau sa isi faca programari la medici.

 

Vezi aici detalii despre acest proiect.

Comentarii Facebook