Programari online la medicii de la Spitalul Clinic Judetean Cluj, printr-un portal finantat din fonduri europene


Pacientii isi vor putea programa online intalnirile cu medicii de la Spitalul Clinic Judetean Cluj, printr-un portal finantat din fonduri europene.

Investitia se ridica la 4,2 milioane de lei si vizeaza implementarea unui sistem informatic din care face parte un portal web, dar si "implementarea infrastructurii hardware si de comunicatii centrale".

Prin noul sistem informatic, conducerea Spitalului Clinic Judetean Cluj va putea monitoriza activitatea tuturor sectiilor din subordine, dar si numarul internarilor.

"Avantajele administrative ale unui astfel de sistem sunt date de posibilitatea generarii de rapoarte pe activitati si pacienti in cadrul spitalului, evidente exacte ale internarilor pe sectii, saloane, medici, care condus catre o alocare eficienta a resurselor. De asemenea, se pot determina costurile pe fiecare sectie in parte, se pot genera diagrame complexe si complete a analizelor de laborator pentru administrarea eficienta a consumabilelor si se pot afla costurile pentru fiecare pacient in parte", se arata in caietul de sarcini al proiectului.

Sistemul informatic va interconecta toate sectiile aflate in subordinea Spitalului Clinic Judetean Cluj si este finantat din fonduri comunitare - POS Cresterea Competitivitatii Economice.

 

Noul portal va putea fi gasit la adresa www.scju-cluj.ro si va fi disponibil si in limba engleza. Licitatia pentru acest proiect a fost lansata, iar castigatorul va fi cunoscut in 7 ianuarie.

Comentarii Facebook