Medicii de la UPU Cluj au ajuns sa fie batuti de consumatorii de etnobotanice: "Avem paza si mijloace de contentie" - VIDEO


Medicii de la Unitatea de Primire a Urgentelor Cluj (UPU) au ajuns sa fie agresati si chiar batuti de consumatorii de plante etnobotanice. Un aparat de 50.000 de euro a fost distrus de un tanar dezlantuit.

"Pe timpul noptii acuma este un agent de paza. Asta este un factor pozitiv. Cu o cheltuiala destul de importanta am luat niste mijloace de contentie speciale. Sunt omologate de comunitatea europeana, ca sa nu zici ca-l legi de pat, dar sunt niste mijloace de contentie pentru ca nu ai ce face cu el. Se pun niste centuri peste el pe targa, pentru siguranta lui si a personalului care lucreaza", a declarat doctorul Dorin Muresan, Seful UPU Cluj.

Acesta a declarat ca au fost cazuri in care un monitor de supraveghere 50.000 de euro a fost distrus.

"De obicei cei care sunt foarte agresivi vin cu politia si atunci ei hotarasc daca trebuie contentionat", a mai afirmat Dorin Muresan.

Seful UPU Cluj sustine ca de trei luni s-a constatat o explozie a cazurilor si medicii trateaza zilnic cate un tanar adus cu intoxicatie cu plante etnobotanice.

"E foarte greu de documentat daca nu afirma el ca a prizat sau a fumat, pentru ca nu exista niciun fel de chit toxicologic. Avem pentru cocaina si mofina, dar nu pentru plante etnobotanice. Astfel ca acesti tineri nu pot fi trasi la raspundere. Am avut si o conferinta si tocmai ne-am intalnit toti medicii sa povestim si ne-am dat seama ca am fost prinsi pe nepregatire", a mai afirmat Dorin Muresan.

Seful UPU Cluj a mai spus ca tinerii care sunt tratati au varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, dar a fost si un caz in care au avut si un pacient de 14 ani, care a consumat plante etnobotanice si a avut nevoie de tratament.

Comentarii Facebook