Speculantii din pietele din Cluj-Napoca primesc o lovitura. Primaria "taie" aliniaza preturile la Piata Agro Transilvania


Preturile din pietele clujului vor fi aliniate la cele din Piata Agro Transilvania, a anuntat astazi primarul Sorin Apostu. El a spus ca a initiat un proiect de Consiliu Local, pe care il va supune dezbaterii in sedinta din 15 iunie.

Proiectul prevede ca preturile legumelor si fructelor vandute in pietele din municipiul Cluj-Napoca sa nu depaseasca dublul preturilor practicate in Piata en gros de Agro Transilvania.

"Preturile sunt similare in toate pietele, ca urmare a unei intelegeri tacite intre comercianti. Sunt momente cand preturile pentru produsele de sezon sunt de 5 - 6 ori mai mari in pietele din oras fata de piata de la Agro Transilvania", a spus Sorin Apostu.

 

Primarul a dat ca exemplu preturile la caise, care sunt de 5 lei un kilogram la Agro Transilvania, si de 12 lei in pietele din Cluj, iar la rosii de 3 lei la Agro Transilvania si de 7,5 lei in Cluj-Napoca.

 

Proiectul initiat de primar prevede si sanctiuni. Vanzatorii care vor practica preturi mari la produsele vandute vor fi amendati cu sume cuprinse intre 100 si 200 de lei, dar si un punct de penalizare. Comerciantii care vor acumula trei puncte de penalizare nu vor mai putea sa isi inchirieze o masa in pietele din Cluj-Napoca.

Ca un bonus, vanzatorii care au preturi identice cu cele de la Piata Agro Transilvania nu vor mai trebui sa plateasca taxa pentru inchirierea mesei in nicio piata din Cluj-Napoca

Inspectorii primariei vor afla zilnic preturile practicate la Piata Agro Transilvania, pentru a-i putea sanctiona pe speculantii din pietele Zorilor, Hermes, Flora, IRA si Grigorescu.

Comentarii Facebook