Miercuri 24 Aprilie

Sorin Apostu, acuzat ca a luat 100.000 de euro mita! VEZI COMUNICATUL DNA CLUJ


Procurorii din cadrul DNA Cluj il cerceteaza pe primarul Sorin Apostu sub acuzatia de luare de mita in forma continuata.

"In cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incât sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar", precizeaza procurorii DNA Cluj.

Anchetatorii l-au retinut pe Apostu Sorin miercuri, 9 noiembrie, pentru 24 de or, iar joi va fi prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii DNA Cluj au precizat ca in aceast dosar sunt urmarite penal si alte persoane.

 

Perchezitiile in acest dosar au inceput miercuri dimineata la Primaria Cluj-Napoca, dar apoi si la casa primarului Sorin Apostu si la biroul de avocat al sotiei edilului, Monica Apostu.

 

In jurul orei 15.00, sotia primarului a fost dusa la audieri la DNA Cluj, fiind eliberata in jurul orei 20.00. Primarul Sorin Apostu a fost adus la DNA la ora 16.00, fiind emisa ordonanta de retinere oe 24 de ore in cursul serii de miercuri.

 

Alaturi de primar au mai fost adusi la audieri mai multi oameni de afaceri: Calin Stoia, administratorul Brantner Veres, care a fost retinut, Simion Muresan, patronul Eletrogrup, si Mustafa Bekar, reprezentantul SC Kiat Group Construct, ambii cercetati in stare de libertate.

Comentarii Facebook