Apostu, acuzat ca a primit mita o excursie in Dubai, iar sotia lui haine - EXCLUSIV


Acuzatiile care i se aduc primarului Sorin Apostu incep sa prinda contur. Surse judiciare au anuntat ca edilul orasului ar fi primit mita bani, dar si excursii in straiantate, in locuri exotice precum emiratul Dubai.

Pe langa primarul Sorin Apostu, care a fost retinut pe 24 de ore, au mai fost adusi la audieri importanti oameni de afaceri din Cluj-Napoca.

Mustafa Berat, administratorul KIAT, este acuzat de trei fapte de coruptie: i-a cumparat lui Apostu un bilet de avion pe ruta Bucuresti - Targu Mures, i-a platit doua nopti de cazare la hotelul Marriot din Bucuresti si a achitat in 9 octombrie 2011 la un mall din Cluj-Napoca haine pentru Monica Apostu. Acest lucru demonstreaza ca dosarul a fost instrumentat de SRI, in cadrul unui dosar de siguranta nationala, existand un filaj fie la sotia primarului, fie chiar la omul de afaceri Musfata Bekar.

Simion Muresan, patronul Electrogrup, a fost si mai darnic cu primarul Sorin Apostu. Acesta este acuzat ca i-a platit primarului trei excursii, una dintre ele in emiratul Dubai.

La audieri este prezent si Eugen Veres, directorul SC Brantner Veres SRL, care a castigat licitatia de salubrizare a orasului, derulata in 2010.

Al patrulea personaj important este Calin Stoia, administratorul Brantner Veres, si seful lui Eugen Veres, care este in relatii apropiate de prietenie cu Sorin Apostu, alaturi de care si-a petrecut mai multe vacante.

Mustafa Berat a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Cluj, fiind acuzat de dare de mita. Restul sunt audiati.

Comentarii Facebook