Somerii din Cluj si Alba "vanati" prin call center! Daca refuza un loc de munca isi pierd indemnizatiile VIDEO si FOTO


Somerii din judetele Cluj si Alba sunt sunati din aceasta saptamana de 12 operatori care lucreaza in cadrul Call Center -ul deschis de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj.

Directorul Agentiei, Daniel Don, a declarat ca toti cei 11.000 de someri aflati in evidente vor fi sunati periodica pentru a li se oferi un loc de munca, iar cei care nu se vor prezenta la interviuri isi vor pierde indemnizatia.

"Rezultatele pana acum sunt 2.000 de someri contactati pe judetul Cluj si aproximativ 200 contactati pe judetul Alba. Dintre acestia, aproximativ 53 au fost repartizati in Cluj si 20 in judetul Alba. De asemenea, s-au identificat circa 200 de locuri de munca vacante pe Cluj si aproximativ 100 pe Alba. Se dau telefoane si angajatorii confirma daca locul de munca inca mai este vacant si daca accepta trimiterea unor persoane din partea noastra. De asemenea, oamenii mai verifica statusul unor persoane din evidenta noastra. Sunt unii carora le-a incetat indemnizatia de somaj si s-a gasit pentru ei un loc de munca, dar pentru ca sa poate fi repartizati trebuie sa fie luati in evidente", a precizat Daniel Don.

Directorul AJOFM Cluj sustine ca un somer care va refuza sa mearga la un interviu isi va pierde ajutorul. "Se intocmeste un raport, care va merge la Agentie, pe strada Cosbuc, si este scos din evidentele de plata, daca nu se prezinta la un interviu", a mai spus Don.

 

Vezi si...

Somerii din Cluj, testati pe simulatoare de meserii ca pilotii de vanatoare in simulatoarele de zbor EXCLUSIV

Comentarii Facebook