Somerii din Cluj, testati pe simulatoare de meserii ca pilotii de vanatoare in simulatoarele de zbor EXCLUSIV


Agentia Judetean de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj urmeaza sa achizitioneze doua simulatoare pentru determinarea deprinderilor pe diverse meserii.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat ca un astfel de simulator costa 15.000 de euro, iar banii pentru achizitionarea celor doua dispozitive provin din economiile facute de Agentie.

"In total, simulatoarele ne vor costa 30.000 de euro. Banii provin din economiile pe care le-a facut cu dezvoltarea proiectului de call-center, unde toate echipamentele ne-au costat cu 40 de mii de euro mai putin. Aceste simulatoare sunt folosite in Europa, dar in Romania va fi o premiera", a precizat Daniel Don.

Simulatoarele de meserii se aseamana cu simulatoarele de zbor, pe care se antreneaza pilotii. "Persoana intra in simulator, dupa ce in prealabil acesta a fost setat pe o meserie. Il verificam sa vedem daca are aptitudini sa urmeze un curs de tamplar spre exemplu. Daca nu se descurca in simulator, inseamna ca nu are aptitudinile necesare si il testam la alt job", a spus Daniel Don.

Simulatoarele vor fi achizitionate din strainatate si ar urma sa fie folosite atat pentru multe categorii sociale, de la tineri care vor sa urmeze o specialitate tehnica, pana la somerii care se inscriu la cursurile de formare profesionala.

 

Vezi si...

Clujul, pe locul trei in tara in ceea ce priveste somerii cu studii superioare

Comentarii Facebook