5.500 de profesori din Cluj vor primi majorarea salariala de 50 % votata de Parlament in octombrie 2008

Sindicalistii clujeni au castigat cele trei procese intentata in luna martie 2009 primariilor si scolilor din judet prin care cereau respectarea si aplicarea Legii 221 din 2008. Ei vor primi majorarea de 50 % retroactiv.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Preuniversitar Cluj (SLIPC), Lucia Cojocaru, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca "toate procesele au fost castigate si ca s-a facut dreptate. Asteptam acum ca sentintele emise de Tribunalul Cluj sa fie puse in aplicare cu caracter executoriu si sa putem lua banii de la primarii. Toti membrii nostri de sindicat vor primi retroactiv majorarea de 50 % a salariilor din 1 octombrie 2008 si pana acum. In plus, sentinta obliga primariile sa majoreze salariile".

Lucia Cojocaru a mai spus ca legea 221 din 2008 a fost declarata constitutionala, dupa ce a fost contestata la Curtea Constitutionala, asa "era o nedreptate ca noi sa nu primim acest drept votat in Parlamentul Romaniei. Daca se respecta legile, trebuie sa fim respectati si noi. Din moment ce judecatorii si-au obtinut drepturile salariale prin proces si la noi trebuia sa fie la fel si sa ni se aprobe majorarea de 50 % a lefurilor", a mai spus Lucia Cojocaru, pentru Stiri de Cluj.ro.

Liderul SLIPC a mai spus ca setintele favorabile ii vor viza doar pe cei 5.500 de profesori afiliati sindicatului, care lucreaza la scolile din Cluj-Napoca, dar si in zona oraselor Dej, Campia Turzii si Huedin.

Comentarii Facebook