Sicriul cu trupul lui IPS Bartolomeu va inconjura catedrala Mitropolitana, inainte de a fi depus in cripta Inaltilor Ierarhi


Sicriul in care se afla trupul neinsufletit al lui IPS Bartolomeu va inconjura joi, 3 februarie, catedrala Mitropolitana, inainte de a fi depus in cripta Inaltilor Ierarhi.

Ceremonialul va avea loc la finalul slujbei religioase de la ora 12.00.

Reprezentantii Mitropoliei Clujului precizeaza ca inmormantarea va incepe la ora 9.00, cand va fi tinuta Sfanta Liturghie Arhiereasca, iar la ora 12.00, va fi slujba prohodului, oficiata Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).

"In bisericile parohiale si manastiresti se vor trage clopotele timp de trei minute, la orele 8.00 si 12.00. De asemenea, in duminica din data de 6 februarie, preotii din Arhiepiscopia Clujului vor savarsi slujba Parastasului, iar in cuvantul de invatatura vor face o prezentare a vietii si activitatii parintelui arhiepiscop si mitropolit Bartolomeu", precizeaza sursa citata.

Dupa ce va fi terminata slujba religioasa, sicriul in care se afla trupul neinsufletit al Mitropolitului Bartolomeu va inconjura catedrala si va fi asezat in cripta Inaltilor Ierarhi de la demisolul locasului de cult.

Mitropolitul Bartolomeu s-a stins din viata luni, 31 ianuarie, la ora 19.25, la sectia de Terapie Intensiva a Clinicii de Chirurgie 1.

Trupul neinsufletit a fost depus la Catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca, unde mii de credinciosi s-au rugat pentru linistea sufletului Inalt Preasfintiei Sale.

Vezi AICI imagini de la priveghiul organizat marti!

 

Foto: Daniel Rus

Comentarii Facebook