Martor acuzat a doua oara de marturie mincinoasa in cazul "Jaf la Banca Transilvania"!


Liviu Miclaus, unul dintre martorii audiati la infatisarea de marti, 1 februarie, in dosarul "Jaf la Banca Trasilvania" va fi cercetat iarasi pentru marturie mincinoasa.

La audierea martorului, procurorul a declansat un adevarat scandal. S-a ridicat in picioare si a anuntat ca Liviu Miclaus, vecin cu Andrei Hosu, unul dintre principalii suspecti in cazul jafului, este cercetat pentru marturie mincinoasa.

Martorul a povestit in fata instantei ca in 13 februarie 2009 l-a vazut pe Andrei Hosu, la ora 17.00, cand avea loc jaful de la sucursala BT de pe strada Izlazului, in apropierea blocului impreuna cu parintii acestuia.

Procurorul de sedinta a anuntat in acel moment ca Miclaus este cercetat pentru marturie mincinoasa.

Aparatorii celor doi suspecti, Andrei Hosu si Bogdan Baciu, l-au acuzat pe procuror ca preseaza martorii. "Este inadmisibil ce se intampla. Martorul este acuzat ca a dat declaratii mincinoase, dar nici nu a semnat declaratia data in fata instantei. Pe Liviu Miclaus l-au mai chemat si la Judecatoria Cluj-Napoca in dosarul in care mama lui Andrei Hosu, Dana Hosu, a fost acuzata de marturie mincinoasa. Procurorul l-a acuzat si acolo de marturie mincinoasa, dar a fost scos de sub urmarire penala acum 3 luni. Este absurd ca acum sa trebuiasca sa treaca prin aceleasi probleme", a precizat Vlad Hosu, unul dintre avocatii suspectilor.

Liviu Miclaus a fost lasat sa vorbeasca si a declarat ca in 13 februarie 2009, la ora 17.00, se afla in trafi si a auzit la radio stirile despre jaful de la sucursala BT.

"Acasa am ajuns cam in 5-10 minute si m-am intalnit cu familia Rostas, rudele familiei Hosu. Andrei (n. red. Andrei Hosu, unul dintre suspectii jafului) se afla pe alee impreuna cu mai multi baieti de la bloc, iar parintii lui erau intr-un magazin de langa bloc. Am spus la parchet ca nu stiu sigur daca l-am vazut, dar in dosar s-a scris 'sigur nu l-am vazut'",a povestit Liviu Miclaus.

Din cauza acestei declaratii, procurorul de serviciu a anuntat la martorul va fi cercetat.

Comentarii Facebook