IPS Bartolomeu, plans de sute de credinciosi la catedrala Mitropolitana! VIDEO si FOTO

 

IPS Bartolomeu este plans de sute de credinciosi, care trec prin fata sicriului depus pe catafalcul de la catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca. Inmormantarea va avea loc joi, 3 februarie, de la ora 12.00.

 

Slujba de dimineata a fost condusa de episcopul vicar vasile Somesanul, care a rostit alaturi de credinciosi rugaciuni pentru linistea sufletului mitropolitului.

 

"Intre marile realizari pe care le are parintele mitropolit Bartolomeu, in Eparhia Vadului, Feleacului si Clujului, este si revigorarea monarhismului. In momentul in care a venit la carma Eparhiei era doar Manastirea Nicula si Piatra Fantanele, dar iata ca in 18 ani de conducere a Eparhiei avem 24 de manastiri, inclusiv catedrala Mitropolitana care are statut de manastire, si peste 200 de calugari. Este un lucru extraordinar", a declarat episcopul vicar Vasile Somesanul.

 

"Datorita faptului ca mitropolitul Bartolomeu a locuit la Manastirea Nicula vreme de cativa ani, iar eu am fost staret timp de 8 ani am locuit in aceeasi casa. Sigur ca sunt lesne de inteles legaturile noastre sufletesti. Pentru intreaga Eparhie este o durere foarte mare. Nadajduim ca bunul Dumnezeu il va primi in sanul Sau de unde ne va ocroti. S-au tinut si la Manastirea Nicula slujbe si am randuit sa vegheze la capataiul Domniei Sale.  Sunt doi calugari care citesc permanent rugaciuni", a spus parintele Dumitru Cobzaru, exarhul manastirilor.

 

Credinciosii care au venit in numar mare la catedrala Mitropolitana Cluj Napoca sustin ca disparitia Inalt Preasfintiei Sale Bartolomeu este ireparabila.

 

Trupul neinsufletit al Mitropolitului a fost depus la catedrala inca de luni seara. Credinciosii se vor putea ruga la capataiul lui pana joi, cand va incepe slujba de inmormantare.

 

Sicriul va fi depus la ora 12.00 in demisolul catedralei, in cripta Inaltilor Ierarhi.

 

Vezi AICI imagini de la slujba religioasa de luni seara!

 

Foto: Daniel Rus

Comentarii Facebook