Miercuri 24 Aprilie

Șeful ISU Cluj, colonelul Ion Moldovan, avansat la gradul de general de brigadă

Cu prilejul Zilei Naționale a României inspectorul șef al ISU Cluj, colonelul Ion Moldovan, a fost avansat la gradul de general de brigadă – cu o stea prin decret prezidențial.

Ion Moldovan conduce pompierii militari clujeni de mai bine de patru ani și a parcurs toate treptele ierarhice ca ofițer de pompieri în cadrul unități clujene, de la absolvirea sa, ca șef de promoție al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri, din anul 1997.

Cu aceeași ocazie, din cadrul unității noastre au mai fost avansați, înaintea expirării stagiului minim în grad, trei ofițeri și un subofițer care s-au remarcat prin modul îndeplinirii atribuțiilor profesionale și comportare demnă, astfel: locotenent colonelul Fodor Andrei, locotenent colonelul Hârjan Ovidiu, maiorul Nițulescu Cristian și plutonierul adjutant Vincovici Petrică.

În perioada 30.11-02.12.2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj a desfășurat 127 de misiuni de intervenție și au asigurat măsuri specifice la evenimentele publice. 

Astfel, au fost executate 15 misiuni pentru stingerea incendiilor, trei misiuni pentru asigurare acces în locuință, opt misiuni pentru sprijinul echipajelor SMURD, 11 misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice la evenimente publice, manifestările de ziua națională și pentru jocuri de artificii, două recunoașteri și o alertă falsă. De asemenea, echipajele SMURD au acordat asistență medicală de urgență în cazul a patru intoxicații, patru pentru stop cardio-respirator, cinci pentru afecțiuni cardiace, 11 traumatisme, un caz de arsuri, cinci accidente rutiere și 57 pentru afecțiuni medicale diverse.

Forțele ISU Cluj au participat la ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României desfășurată în Piața Avram Iancu din Municipiul Cluj-Napoca, în cadrul paradei miliatare, iar pompierii clujeni au asigurat un moment inedit prin desfășurarea unui drapel întins pe clădirea Cercului Militar în timpul intonării imnului național al României.

Blocul de defilare a fost deschis de prim-adjunctul unității, locotenent colonelul Drânda Gabriel, garda drapelului de luptă constituită din ofițeri și subofițeri din toate structurile inspectoratului și plutonul de defilare ce a cuprins subofițeri din subunitățile operative din județ. 

O căruță de vestigiu, dotată cu pompă și rezervor de apă pentru stins incendii, utilizată de pompieri acum 100 de ani, a fost prezentată în cadrul blocului de defilare, precum și autospeciala de fabricație românească care reprezintă una dintre cele mai utilizate autospeciale de către pompierii militari. de mai bine de 30 de ani. 

În blocul de defilare au fost prezentate echipamentele moderne din dotarea echipajelor operative ale ISU Cluj: motocicleta SMURD pentru acordarea primului ajutor medical în zonele aglomerate, autospeciala pentru medicul de urgență, ambulața de terapie intensivă SMURD, autospeciala pentru transport personal și victime multiple, autospeciala de primă intervenție și comandă – destinată intervenției rapide sau asigurarea dispozitivului preliminar de intervenție, autospeciala de stins incendii de capacitate medie cu modul de descarcerare, autospeciala pentru stins incendii de capacitate mărită – cu o capacitate de 11 tone de apă și pompe de medie și înaltă presiune, autoscara-platformă pentru intervenții la înălțimi, autospeciala pentru scafandrii, o ambarcațiune pentru salvare și căutare la luciul apei, autospeciala pentru descarcerări grele, autospeciala pentru intervenții la accidente colective și calamități, containerul multirisc – destinat operațiunilor depătrundere, salvare și căutare de sub dărâmături, containerul pentru iluminat – destinat iluminării întinse unde se desfășoară operațiuni de intervenție sau asigurarea rezervei de alimentare cu energie electrică pentru obiective sensibile.

Momentul desfășurării drapelului pe clădirea cercului militar a fost asigurat de către 17 pompieri militari atestați pentru salvări și lucru la înălțimi, coordonați de locotenent colonelul Tulai Ioan, comandantul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.


Garda drapelului.jpg

Foto ceremonie avansare generali.jpeg

_DSC0069.JPG

_DSC0048.JPG

_DSC0286.JPG

Comentarii Facebook