Duminica 28 Aprilie

Se sparge „bula de PR” a Clujului de două săptămâni. A revenit duhoarea în Mărăști: „Miroase a Cluj”


Deja de două săptămâni clujenii se confruntă periodic cu un miros urât. În timp ce autoritățile pasează vina de la unii la alții, clujenii încep să se acomodeze cu ceea ce reprezintă noul miros al orașului Cluj-Napoca, „un oraș de 5 stele”. În aceste două săptămâni, la nivel local dar și național a început să se spargă „bula de PR” a municipiului. Clujul a ajuns pe prima pagină a site-urilor de știri din toată țara nu pentru „dimensiunea eco-verde” cu care se laudă primarul orașului, ci pentru că oamenii care locuiesc aici sunt nevoiți să stea cu geamurile închise pentru că mirosul de afară e insuportabil.

Un cititor Știri de Cluj spune că mirosul a revenit în Mărăști la nivelul resimțit acum o săptămână: „Miroase a Cluj, miroase a rahat”, spune bărbatul. E firesc, după atâta timp oameii se acomodează, iar noul miros devine o „normalitate”. 

Între timp, Boc, Tișe și cei de la Prefectură nu pot decide cine e mai vinovat în toată situația asta, ferma de pui de la Aiton care fertilizează solul cu un munte de găinaț sau SUPERCOMUL care administrează Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) unde deșeurile nu sunt tratate corespunzător. Cert este că pentru locuitorii din Cluj-Napoca mirosul urât a fost o noutate în aceste săptămâni, în timp ce pentru cei din Apahida mirosul este o normalitate de ceva vreme. Un lucru e cert, este foarte greu să locuiești în aceste condiții și să crezi în continuare în dimensiunea „eco-bio-verde” a Clujului cu care se tot laudă administrația locală. 

Citește și: Protecția Mediului Cluj a descins la depozitul de dejecții din comuna Aiton, unde a fost depășit nivelul maxim pentru amoniac, de CMID nu se aude nimic

Comentarii Facebook