Demisie cu SCANDAL la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj - FOTO


Unul dintre oamenii cheie din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj și-a dat demisia, reclamând că a fost șicanat.

Ovidiu Brateș, fost dirijor al orchestrei de muzică populară la Filarmonica de Stat Transilvania Cluj-Napoca / Cununa Transilvană, și-a dat demisia din funcția de șef Serviciu în cadrul CJCPCT Cluj.

Subsemnatul Ovidiu Barteş Pavel angajat în cadrul CJCPCT Cluj cu funcţia de Şef Serviciu Promovare şi Spectacol, vă informez asupra faptului că începând cu data de astăzi 05. 09. 2023 demisionez din funcţia pe care o deţin în instituţie.

Durata de timp dintre prezenta notificare și încetarea activității reprezintă zilele de preaviz legal. În cazul în care doriți să renunțați parțial sau total la preaviz vă rog să îmi comunicați.

În calitate de doctor în muzică și după o activitate de 27 de ani în care am condus Orchestra populară a Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj-Napoca ulterior devenită Orchestra "Cununa Transilvană" a CJCPCT Cluj unde am promovat cultura tradițională prin desfășurarea a mii de spectacole și activități culturale de înaltă ținută, decizia de a demisiona este rezultatul multiplelor probleme și neconcordanțe pe care le-am întâmpinat în ultimii ani și care nu ar fi firesc să existe într-o instituție de cultură.

Lipsa de respect la adresa valorii, degradarea actului artistic, multiplele tensiuni, mediul ostil și presiunile care s-au pus în mod constant asupra Serviciului Promovare și Spectacol sunt aspecte contrare prerogativelor și principiilor proprii de desfășurare a actului cultural artistic.

Totodată îmi exprim dezamăgirea față de cei care în toata aceasta perioada au fost martorii celor intamplate si care au rămas observatori pasivi la toate disfuncționalitățile din instituție.

Ca drept dovadă a celor enunțate sunt nenumăratele mele încercări de a face lucrurile să se desfășoare într-un mod profesionist, respectiv toate adresele înregistrate în instituție în ultimii ani și anume: propuneri spectacole, referate, sesizări, notificări, solicitări ș.a.m.d.

Toate acestea și multe altele pe care nu doresc să le comentez sunt aspecte care mi-au afectat viața personală, activitatea ca și profesionist, factori care mi-au adus daune de imagine.

Prezenta demisie este rezultatul multiplelor probleme și neconcordanțe pe care le-am întâmpinat din septembrie 2019 până în prezent punctul culminant fiind necesitatea demarării unui proces în instanță pentru recunoașterea funcțiilor pe care le exercit de atâția ani în baza unui concurs.

Menționez faptul că recurg cu greu la acest gest, după 27 de dedicare profesională în cadrul acestui serviciu, însă mediul în care îmi desfășor activitatea a devenit un mediu nociv, dedicat intereselor personale a unor persoane și sper ca această demisie sa reprezinte un prilej de reflecție asupra condițiilor în care se lucrează și a presiunii care se exercită asupra celor care își desfasoară activitatea cu multă implicare în cadrul acestei instituții.

Prin acuzațiile care mi s-au adus în ultimul timp de către conducerea instituției, se încearcă să se discrediteze imaginea subsemnatului și să se anuleze practic munca subsemnatului, faptul că subsemnatul am exercitat mai multe funcții impuse conform fișei postului, fără ca să mă opun atribuțiilor suplimentare stabilite.

Raportat la faptul ca lucrurile au ajuns prea departe și se încearca să se aducă atingere imaginii profesionale clădită în 27 de ani de activitate, subsemnatul depun prezenta demisie de care solicit să luați act.

Fiind un om de onoare, cu principii, un om care crede cu adevărat în valori, nu pot să mai trec cu vederea și să mai iau parte la ceea ce se întâmplă în interiorul instituției”, a scris Brateș.

Comentarii Facebook