Se lucrează intens la pista de 3.500 a Aeroportului Internaţional Cluj. În 2013 va fi gata! FOTO / VIDEO


Lucrările demarate la noua pistă de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, în timpul şefiei la CJ Cluj a lui Alin Tişe, se continuă sub mandatul lui Horea Uioreanu, actualul preşedinte al CJ Cluj.

"Lucrările nu sunt în grafic, dar nu asta este problema. Eu le-am moştenit şi cred că până la urmă lucrurile se vor încheia cu bine", a spus Horea Uionreanu.

De asemenea, preşedintele CJ Cluj a mai spus că "la capătul pistei, de 2.100 de metri, Apele Române - Guvernul României va devia Someşul. Lcurarea este licitantă. După aceea, diferenţa de 1.400 de metri urmează să fie executată".

Cât despre exproprieri, Uioreanu a spus că "stăm bine". "Stăm bine cu exproprierile, dar din păcate nu stăm aşa de bine cu despăgubirile. Dar asta nu este din vina noastră, pentru că este şi din vina celor expropriaţi, care trebuie să completeze un dosar cu moşteniri şi aşa mai departe. Prima fază a am încheiat-o. 50 de loturi au fost despăgubite din cele expropriate. Mai suna 650. În total sunt 700 de loturi, dar trebuie precizat că nu toate au fost ocupate de lucrări şi nici nu au nevoie să fie ocupate de aceste lucrări", a mai adăugat edilul.

Lucrările au fost demarate în 2011, iar finalizarea proiectului este preconizată pentru data de 1 iulie 2013. 

Investiţia care se face la aeroport se ridică la suma de 38 de milioane de euro, urmând ca pe lângă pista de 2.100 de metri să mai fie construită o porţiune de 1.400 de metri, astfel încât noua pistă să atingă 3.500 de metri şi să permită aterizarea la Cluj-Napoca a avioanelor transatlantice.

Licitaţia privind construirea pistei de 3.500 de metri a fost câştigată de asocierea dintre SC Construcţii Napoca, SC ICCO Systems şi SC Geo Arc.

 

Anca Baciu

 

 

 

Comentarii Facebook