Miercuri 24 Aprilie

Școlile plătesc scump relaxarea Clujului din ultimele saptamani! Aproape 3500 de elevi, din 147 de clase au trecut on-line. Peste 200 de elevi pozitivi

UPDATE 22 septembrie 2021: 

In urma presiunilor facute de jurnalistii clujeni, in data de 22 septembrie  2021, ora 15.00- Prefectura Cluj si Inspectoratul Scolar Cluj au raportat, in sfarsit, situatia din scolile din judet si care sunt unitatile de invatamant care au clase suspendate din cauza infectarilor:

-147 de clase trecute in on-line dupa 7 zile de scoala, din cauza unor cazuri de Covid din clase

- 3470 de copii care studiaza in on-line

- 202 elevi confirmati clujeni confirmati cu Covid 19

- 37 cadre didactice si nedidactice confirmate cu Covid 19 


cazuri 1.png

cazuri 2.png

cazuri 3.png

cazuri 4.png

cazuri 5.png

-------------------------------------------------------------------------------—--------------------------------------

Stirea initiala

Cazurile de COVID-19 încep să se adune în școlile clujene. Luni, 20 septembrie 2021, Inspectoratul Scolar anunta  ca dupa doar patru zile de scoala sunt 20 de clase trecute în sistemul online (conform centralizarii de vineri, 17 septembrie, la pranz). Dupa numai o zi, in 21 septembrie 2021, prefectul Clujului Tasnadi Szilard a spus ca sunt 48 de clase in scoli si 4 grupe in gradinite. Așa cum ne-am obișnuit, autoritățile pun batista pe țambal și refuză să discute punctual despre aceste probleme și să indice școlile cu clase on line.

Probabil că liberalii care conduc instituțiile clujene nu vor ca oamenii să asocieze faptul că s-au organizat zeci de evenimente în ultima luna, în timp ce primarul Emil Boc spunea că școala nu va fi afectată, desi in toata Europa valul patru era in plina desfasurare. 

Ultimele date oficiale prezentate marti, 21 septembrie, arată că în județul Cluj, sunt confirmați pozitiv Covid19: 56 de elevi din școli și licee; un cadru didactic din unitate de învățământ preuniversitar; 7 copii preșcolari; 2 cadre didactice din unități de învățământ preșcolar și o persoană parte a corpului de îngrijire dintr-o unitate de învățământ preșcolar ISJ Cluj a dat cifre diferite- 34 de cadre didactice si nedidactice - infectate). Nu s-a spus de la ce școli sunt, în ciuda presiunilor făcute de jurnaliști, pe motiv că se încalcă normele GDPR, care, culmea, reglementează imaginea persoanelor, nu a instituțiilor.

Sunt în online 4 grupe la unitățile de invatamant prescolar și 48 clase,în unitățile de învățământ preuniversitar, mai mult decat dublu cat a anuntat ieri ISJ Cluj.

Primarul Emil Boc a dat asigurări, atunci cand in Cluj se succedau evenimentele unul dupa altul, că acestea nu vor afecta școala, dar acum se vede că lucrurile stau diferit.

Practic, este imposibil ca acești copii să se fi îmbolnăvit la școală, ținând cont de perioada de incubație a bolii. Mai ales ca multi  dintre ei au avut simptome inca din a doua sau a treia zi de scoala. Acest lucru a fost sustinut chiar si de ministrul Sorin Cimpeanu care a spus ca imbolnavirea elevilor, dupa doar cateva zile de scoala, nu a fost determinata de intoarcerea la scoala , ci de evenimentele de la finalul verii. Daca, insa, toate aceste clase ar fi fost raportate dupa inca o saptamana de scoala, s-ar fi putut invoca reintoarcerea in unitatile scolare. 

Inspectoratul Școlar Cluj refuză să spună ce școli sunt afectate

Jurnaliștii clujeni l-au asaltat pe prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, cu cereri pentru a primi numele școlilor. Inspectoratul Școlar a răspuns reporterilor Știri de Cluj că ar încălca regulamentul GDPR, dacă ar furniza numele, iar prefectul a întrebat ”De ce este important numele școlilor?”.

Fără a avea acces la informații pentru a le prezenta publicului, jurnaliștii clujeni s-au pus pe treabă și au realizat rapid o listă cu școlile din județ afectate de COVID.

Precizam ca datele de mai jos nu sunt oficiale, intrucat autoritatile clujene refuza de vineri, 17 septembrie, sa le ofere

Știri de Cluj a scris de 11 clase închise la Liceul ”Nicolae Bălcescu”, alte 7 clase sunt afectate la Liceul Teoretic "Avram Iancu", 6 clase la Scoala "Ioan Bob", dar și cel puțin doua clase la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" si cel putin câte o clasă la Colegiul National "Emil Racoviță", Colegiul National "Gheorghe Sincai", Școala "Iuliu Hațieganu" și Scoala "Ion Creangă".

RefleqtMedia anunță că la Câmpia Turzii este o clasă afectată, la Liceul Pavel Dan.

Someșeanul anunță că sunt 2 clase suspendate la Școala ”Avram Iancu” Dej și una la Liceul Teoretic "Alexandru Papiu Ilarian" Dej: ”În Dej sunt 6 clase afectate de la 4 instituții. La o clasă vor merge doar elevii vaccinați la școală (5 elevi), restul din totalul de 27, nevaccinați, fiind trecuți în online după ce unul dintre ei a fost confirmat cu Covid. La o grădiniță o educatoare și o îngrijitoare sunt confirmate”.

Gherla Info anunță că o clasă de la Liceul Ana Ipătescu din Gherla s-a mutat în online.

Cluj24 anunță că la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” o clasă a fost trecută în online: ”Cum să faci școală la Ghibu sunt 2 vaccinaţi, în clasă, şi cu vreo 30 de nevaccinaţi (6 cu covid)...”.

Comentarii Facebook