Trotuarele din Cluj lasă de dorit. Mamele, sătule să circule mai mult pe stradă decât pe trotuar cu copiii: „Efectiv nu ai pe unde să treci” - FOTO


Mamele din Cluj-Napoca continuă să se plângă de situația trotuarelor din municipiu, însă administrația locală nu pare să audă sau să le ia în seamă nemulțumirile. Nu este necunoscut faptul că, dacă ești mamă și locuiești în Cluj-Napoca, este un adevărat chin pentru tine să ieși cu un copil mic la plimbare, darămite cu doi. 

Fie că acestea își plimbă copilul în cărucior, pe tricicletă sau chiar de mână, trotuarele sunt într-o asemenea stare, încât te obligă să cobori pe stradă, să riști să fii lovită din plin de șoferii neatenți, pentru că nu ai pe unde circula în siguranță. Lăsând la o parte trotuarele neasfaltate, clujenii le cunosc prea bine pe cele de nici un metru lățime sau pe cele din care, pe alocuri, mai răsare câte un stâlp.

Trotuarele din Cluj lasă de dorit

Reclamațiile pe tema trotuarelor, mai ales din partea părinților clujeni, sunt nenumărate, însă nu încetează să mai apară altele noi, destul de frecvent.

Trotuare din zona Nottara, Trifoiului (între Grand Italia și intersecția cu Nottara), lățime în multe locuri abia 50 cm, stâlpi în mijloc, gropi, trepte, înclinație laterală mare spre drum. În sus merge cumva, dar în jos e imposibil. Bine măcar că sunt limitatoare de viteza și șoferii te iartă când te văd că ieși în drum cu 2 copii mici. Merg cu taxi data viitoare pentru un drum de 5 minute”, se plânge o mamă.

Din nefericire, această situație nu vizează doar câteva străzi sau doar un cartier din municipiu, ci este răspândită peste tot, cu mici excepții. O altă mamă, confirmă spusele femeii.

Așa este și pe strada Meteor. Una din multele astfel de străzi din Cluj. Mai mult mergi pe carosabil, decât pe trotuar, pentru că efectiv nu ai pe unde să treci cu căruciorul/tricicleta, oricât ai vrea. Dar îi pasă cuiva? Nu.”, susține aceasta.

Făcând totuși abstracție de acest grup de persoane, care putem zice că pot găsi alte soluții, administrația locală ar trebui să se gândească la persoanele în scaun cu rotile sau la cele nevăzătoare, care se află în pericol chiar și pe trotuar. Până la urmă, lucrările și modernizările trebuie făcute pentru bunăstarea clujenilor și nu doar de „ochii lumii”.


Comentarii Facebook