SCANDAL la Mitropolia Clujului! Se cere demisia decanului de la Teologie, pentru organizarea unui concert la Catedrala Mitropolitană



Mai mulți preoți și teologi cer demisia decanului Facultății de Teologie din cadrul UBB, Vasile Stanciu, dar şi aconsilierului cultural al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

Preoții și teologii sunt revoltați din cauza faptului că cei doi au susținut organizarea unui concert simfonic în incinta Catedralei Mitropolitane.

Întrucât în urma protestului justificat al mai multor preoţi, monahi şi teologi administraţia Mitropoliei Clujului nu a anulat concertul simfonic organizat în Catedrala Mitropolitană, contrar canoanelor Bisercii noastre Sfinte şi contrar învăţăturii Sfinţilor Părinţi, mai mulţi preoţi, monahi şi teologi cerem de urgenţă demisia consilierului cultural al Mitropoliei, Bogdan Ivanov, a directorului Radio Renaşterea, Paul Siladi, şi a decanului Facultăţii de Teologie, Vasile Stanciu. Considerăm că aceasta este picătura care a umplut paharul revoltei şi a nemulţumirilor credincioşilor ortodocşi cu privire la mai marii Bisericii Ortodoxe care, în loc să se ocupe de sufletele credincioşilor în această perioadă binecuvântată de Dumnezeu, a Postului Mare, au cu totul şi cu totul alte preocupări, contrare menirii lor, numai din dorinţa de a-şi satisface cultul personalităţii”, se arată într-un comunicat semnat de teologul Valentin Guia.

De asemenea, acesta susține că în timpul pregătirilor pentru concert a fost perturbat programul de rugăciune din cadrul Postului Mare, iar iconostasul ar fi fost zgâriat de muncitorii care se ocupau de pregătirile pentru repetiţii.

Iconostasul Catedralei, peretele împodobit cu icoane ce desparte altarul de restul bisericii, este un obiect sfânt, nu se poate aşa ceva. Şi călugării Catedralei s-au revoltat. Am cerut demisia celor trei reprezentanţi ai Mitropoliei, pentru că ei sunt organizatori ai concertului din partea Mitropoliei, iar dirijorul corului de cameră al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a UBB este chiar decanul Vasile Stanciu”, a spus Guia.

Opera Naţională Română Cluj-Napoca susține, miercuri, în premieră, un concert caritabil în incinta Catedralei Mitropolitane, donaţiile colectate urmând să fie oferite unei profesoare de religie bolnave.

Intrarea se va face pe bază de donație (20 lei), la eveniment fiind așteptate peste 800 de persoane.

Comentarii Facebook