Luni 5 Decembrie

Percheziții la Cluj, Alba și Hunedoara, într-un dosar de trafic de droguri. Traficanții aveau propriul laborator în care produceau drogurileProcurorii de la DIICOT Alba Iulia au efectuat, miercuri dimineață, 19 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactiv.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015 – 2016 pe raza municipiului Alba Iulia s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul deținerii și vânzării de droguri de risc, precum și pe linia efectuării de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Conform procurorilor, membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.

În urma perchezițiilor a fost ridicată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de substanţe folosită pentru obținerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 74 de persoane, dintre care 16 suspecţi.

Comentarii Facebook