Scandal la Festivalul IRAF! Organizatorii vor sa inchida Piata Muzeului, dar Primaria nu este de acord


Organizatorii Festivalului International de Arta Romani (IRAF) sunt furiosi pentru ca Primaria Cluj-Napoca a refuzat sa le permita sa inchida Piata Muzeului pe durata evenimentului, intre 16-19 iunie.

Patronii teraselor din Piata Muzeului au declarat pentru Stiri de Cluj ca Adrian Voichitescu, organizatorul Festivalului, i-a contactat si le-a comunicat ca Piata Muzeului va fi inchisa cu garduri pe durata evenimentului. "Ne-a spus ca a fost mandatat de Primarie sa ne comunice ca pe durata Festivalului Piata va fi inchisa cu garduri si nu vom mai putea functiona. Asa ceva nu este posibil pentru ca noi avem contracte aici si platim si 150 de lei pe zi pe metru patrat", a declarat unul dintre patronii teraselor din Piata Muzeului.

Organizatorii IRAF au anuntat ca ar vrea sa inchida Piata Muzeului si accesul la concerte sa se faca numai contra cost, adica 20 de lei pe seara sau 50 de lei pentru toate evenimentele care vor alea loc in perioada 16-19 iunie.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca municipalitatea nu poate oferi decat o autorizatie pentru o manifestare pe domeniul public, dar nu poate aproba inchiderea Pietei Muzeului.

"Initial ne-au cerut strada Potaissa, dar au renuntat si au solicitat Piata Muzeului. Le-am dat acordul, dar acum ne-au cerut sa inchida Piata pe durata Festivalului, pentru a putea taxa lumea care intra la concerte. Nu putem fi de acord cu asa ceva pentru ca este o zona publica unde avem si incheiate contracte comerciale cu o serie de societati care au amenajat terasele", a declarat Oana Buzatu.

Adrian Voichitescu, organizatorul Festivalului, a incercat sa obtina acordul scris al firmelor care au amenajat terasele in Piata Muzeului pentru a inchide zona, dar fara niciun succes. "Pentru noi implica pierderi mari si cine ne va despagubi? Nu este posibil, iar daca cei care au organizat Festivalul voiau sa inchida Piata ar fi trebuit sa se intereseze din timp care este statutul zonei. Au lasat totul pe ultima suta de metri", a mai declarat patronul terasei din Piata, care a vrut sa isi pastreze anonimatul.

Reprezentantii IRAF nu au putut fi contactati pentru a comenta aceasta situatie, dar sursele Stiri de Cluj precizeaza ca ar urma sa fie organizat si un protest in Piata Muzeului.

 

Vezi si...

IRAF, Festivalul International de Arta Romani, va avea loc la Cluj in 16-19 iunie VEZI ce trupe vor canta VIDEO

Comentarii Facebook