IRAF, Festivalul International de Arta Romani, va avea loc la Cluj in 16-19 iunie VEZI ce trupe vor canta VIDEO


Festivalul International de Arta Romani isi muta casa de la Timisoara la Cluj-Napoca si, timp de patru zile, organizatorii promit spectacole unul si unul.

"In perioada 16-19 iunie, Clujul va avea parte de o portie de interculturalitate, o portie de festival care aduce pentru prima data in Cluj-Napoca artisti de nivel mondial, care ne vor canta, ne vor dansa si isi vor expune fotografiile. Ideea festivalului a venit de la o stire in care se prezenta o latura mai putin frumoasa a etniei rome si am considerat ca Romania merita un astfel de festival si ca Romania poate sa aiba acest festival", a declarat Adrian Voichitescu, organizatorul Festivalului.

Pana acum, IRAF a fost organziat numai la Timisoara, dar acest an reprezinta o exceptie si Festivalul a "migrat" la Cluj-Napoca. "Incercam un experiement si anul viitor vrem sa organizam Festivalul simultan in Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti, iar apoi sa iesim in exterior, in aer liber, intr-o locatia pe un camp undeva", a mai spus Voichitescu.

Organizatorul IRAF a spus ca nu este de acord cu situatia tiganilor care locuiesc la Pata Rat, dar ca acest Festival nu vrea sa trateze aceasta problema. "Nu este bine ce se intampla. Vorbim totusi de un Cluj - Capitala Culturala Europeana si nu e frumos, dar noi sustinem cultura si incercam sa fim un factor de lobby", a mai spus Adrian Voichitescu.

In cele patru zile de Festival vor concerta celebrii artisti care formeaza Taraf de Haidouks (Taraful Haiducilor din Clejani), Mitsoura si Dubioza Kolektiv, dar si trei trupe din Cluj: Rehab Nation, Chilli Familli si Undercover Band.

Concertele vor avea loc in Piata Muzeului, iar abonamentul pentru intreg evenimentul costa 50 de lei, iar pentru fiecare seara in parte 20 de lei.

Bugetul Festivalului este in acest an de 90.000 de euro.

Comentarii Facebook