Documente maghiare introduse in Arhiva Digitala Ardeleana, inaugurata de Societatea Muzeului Ardelean Cluj


Peste 6.000 de documente si manuscrise maghiare au fost arhivate de Societatea Muzeului Ardelean Cluj-Napoca si vor putea fi studiate de cercetatori.

"Patrimoniul cultural si stiintific din Transilvania este pe web. Societatea Muzeului Ardelean Cluj-Napoca a inaugurat Arhiva Digitala Ardeleana, care reuneste peste 6.000 de documente, carti, manuscrise si fotografii din diverse colectii. Arhiva are rolul de a aduna informatii culturale si stiintifice si de a facilita cercetarea stiintifica, utilizatorii arhivei având la dispozitie, prin intermediul internetului, optiuni avansate de cautare, pot vizualiza documentele cautate si pot incarca noi materiale care fac obiectul cercetarii lor. Activitatile de digitizare au inceput in anul 2005, gratie colaborarii cu Biblioteca Nationala Szechenyi din Budapesta", a declarat directorul Societatii Muzeului Ardelean, Sipos Gabor.

Societatea Muzeului Ardelean a fost infiintata in 1859 si are ca scop cultivarea culturii, a stiintei si a limbii maghiare.

In cadrul societatii sunt 1.500 de membri si lucreaza 12 cercetatori.

Comentarii Facebook