Duminica 28 Aprilie

Rosal desinfectează și spală spațiul public de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj - VIDEO și FOTO


Echipele Rosal care spală străzile și dezinfectează zonele publice cu detergent ecologic lucrează non-stop. Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, muncitorii ,alături de bateriile de intervenție (utilaje cu detergent, apă și mașini cu perii), au lucrat pe traseul strada Horea, Piața Mihai Viteazu, George Barițiu, Splaiul Independenței și apoi până în Mănăștur, dar și în Zorilor, pe străzile Gheorghe Dima, Observatorului și în centru. 

Duminică dimineața, muncitorii au fost surprinși la Spitalul Clinic de Boli infecțioase Cluj, unde se intervine la cererea medicilor, gratuit, pentru a limita cât mai mult posibil extinderea coronavirusului, mai ales că zona este de mare risc. 

La Spitalele din zona noastră de intervenție, cele din centru, cum este Spitalul Clinic Județean Cluj, și urcând spre Zorilor, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, intervenim la cererea medicilor pentru a asigura o zonă cât mai igienică. Contribuim și noi pentru a susține lupta pe care o dus specialiștii din spitale și vom interveni, gratuit, oricând suntem solicitați la spitalele din prima linie de luptă cu coronavirusul”, a spus Radu Roșu, directorul Rosal Cluj.  

Acesta a spus că se intervine cu un detergent ecologic și nu cu hipoclorit de sodiu.

Avem toate utilajele scoase pe teren la curățenia stradală. Se spală cu detergent, nu se spală cu hipoclorit de sodiu. Recomandarea celor din Primăria Cluj-Napoca și a celor de la Direcția de Sănătate Publică spune că nu este bine să se spele cu soluții bazate pe hipoclorit de sodiu din mai multe motive. Sunt dăunătoare naturii și oamenilor, iar eficiența este extrem de scăzută, de aceea chiar și organizația Mondială a Sănătății recomandă spălarea cu soluții bazate pe detergent, care e ecologic, biodegradabil și nu afectează în niciun fel natura. 

Mergem în baterii de utilaje. Se merge cu o cisternă care este cu acest detergent, după care vine o cisternă cu apă și o perie care curăță, inclusiv pe carosabil și pe trotuar”, a spus Radu Roșu, directorul Rosal Cluj.  

page.jpg

Comentarii Facebook