700 de români ajunși la Cluj din zone roșii numai azi-noapte. Se plâng de mizeria din Sala Sporturilor pe care tot ei au făcut-o


Numai în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Cluj-Napoca au aterizat 698 de pasageri veniți din zone roșii. Aceștia sunt din 32 de județe și trebuie să fie duși în carantină instituționalizată, în zonele de domiciliu. 57 dintre cei 700 sunt din județul Cluj și au fost plasate în carantină, 14 zile, aici.

Trebuie să trimită colegii din acele județe mașini după ei, sau se organizează convoaie și îi lasă pe zone. Toate aceste lucruri durează, pentru că noi avem distribuția pe județe abia după ce zborul a fost procesat de către Poliția de Frontieră, astfel că abia atunci sunt anunțați cei din județele respective să vina să își preia pasagerii. Până atunci aceștia trebuie să aștepte. Li s-au dat apă și alimente.

Sala Sporturilor era curată și igienizată înainte de a ajunge ei acolo, acum evident că nu mai arată la fel. Nu se poate face curățenie, decontaminare și igienizare până nu se eliberează complet sala.

În prezent mai sunt aproximativ 50 de persoane acolo, care așteaptă să fie preluate. Între timp au mai ajuns 103 pasageri din Londra, care urmează același protocol. Este ultimul zbor din zona roșie, având în vedere restricțiile impuse prin Ordonanța Militară  Nr. 7, de duminică seara de la ora 23.00”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Autoritățile au primit dulciuri pentru copii (lapte, banane, eugenii etc), sandwichuri și pizza. ”Apa a fost în permanență asigurată. Toate forțele angrenate au încercat să le ofere condiții decente”, anunță autoritățile.

Comentarii Facebook