Romaniţa Iovan NU i-a uitat pe moții din comuna Horea și face parastas în Apuseni

 

Romaniţa Iovan NU i-a uitat pe moții din comuna Horea, cei care au găsit avionul prăbușit în 20 ianuarie.

 

Romaniţa vrea ca la masă din 22 februarie să participe toţi locuitorii comunei. Parastasul de 40 de zile pentru comemorarea pilotului Adrian Iovan va fi unul cu o prezență numeroasă, cei 300 de oameni care au participat la căutări, la care se vor adăuga supravieţuitorii accidentului, fiica lui Adrian Iovan, arhiepiscopul de Alba, Irineu, preoţi din două judeţe, Cluj şi Alba, precum şi rude şi prieteni ai celui decedat.

 

Romaniţa vine cu un grup de prieteni de-ai lui Iovan, piloţi. Parastasul este al familiei, noi suntem lângă ei, participăm, sprijinim. Nu am luat încă legătura cu familia Aurei, că i-am văzut că sunt supăraţi, săracii, dar sigur îi vom contacta. I-am cerut permisiunea doamnei Romaniţa să chemăm şi rudele Aurei şi a spus că nu are nimic împotrivă. Romaniţa Iovan organizează parastasul şi mi-a spus că vrea să dea o masă la toată lumea acolo. Nu ştiu din ce va fi compusă masa, dar Romaniţa a vorbit cu bucătărese din sat să prepare bucatele”, ne-a declarat fostul deputat Corneliu Olar.

 

Drumul sigur nu va fi reparat până atunci, dar vom pregăti sănii cu cai, tractoare, maşini de teren, să putem ieşi altfel. S-a circulat noaptea şi s-a adus şi epava, a fost şi zăpada cam moale atunci şi, mergându-se cu TAB-uri, cu utilaje grele, s-a frământat drumul şi s-a distrus. Acum se mai poate circula foarte greu, doar cu căruţa. Sătenii nu prea mergeau cu maşina când era ploaie, să nu se strice drumul. Am demarat deja proiectele tehnice pentru drumuri, dar nu avem atâţia bani să le reparăm pentru ca să se poată circula cu maşinile, că nu merge nimeni pe jos 12-13 kilometri, cât este din centrul comunei”, a mai spus fostul deputat Corneliu Olar, citat de ziarul ring.

Comentarii Facebook