Un proprietar de pensiune din Gherla, înșelat de militarii care se antreneaza în zonă / UPDATE: MApN a plătit factura

 

Doi angajați ai MApN s-au prezentat la proprietarul unei pensiuni din Gherla și i-au spus că o închiriază, dar au plecat fără a mai reveni. 

 

Sâmbătă, 8 februarie 2014, doi angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale s-au prezentat la proprietarul pensiunii şi i-au spus acestuia că vor să se cazeze pentru trei nopţi.

 

În fapt, în data de 08.02.2014, în jurul orelor 10 dimineaţa, doi bărbaţi îmbrăcaţi civil, s-au prezentat la mine spunându-mi că vor să închirieze pensiunea. Le-am comunicat suma de 3600 de lei pentru trei nopţi şi mi-au spus că îmi vor da răspuns referitor la preţ, în două ore. Au revenit după două ore cu aceeaşi maşină de teren, cu numere de armata, şi mi-au spus că este bine şi vin să se cazeze. M-au întrebat dacă pot să le emit factura, le-am spus ca da şi i-am întrebat cine este beneficiarul, iar aceştia mi-au răspuns că MApN.  Bineînţeles că nu s-au mai întors, dar nici nu m-au anunţat că nu mai vin, deşi aveau numărul meu de telefon. În pensiune am dat drumul la căldură să fie cald pe când se întorc, însă nu s-au întors. Mi-au creat un prejudiciu de aproximativ 500 de lei cu căldura, curentul şi pregătirile pentru sosirea lor”, a spus SZABÓ Csongor, proprietarul pensiunii MEANDER, din Gherla, pentru NewsCluj.ro.

 

Administratorul spune că nu ştie câte persoane urmau să fie cazate la pensiunea Meander care urmează să fie un centru de tratare alternativă a cancerului şi i-au cerut discreţie.

 

Mi-au spus că discreţia este foarte importantă, că urmează să instaleze corturi în curte şi chiar să aterizeze un elicopter în curtea pensiunii. Pensiunea este retrasa mult de la drumul principal. Am rămas aşa uimit că nu ştiam ce se întâmplă. Mi-au mai spus că trebuie să vină şi ceva infirmiere”, a mai spus proprietarul pensiunii.

 

Militari din mai multe structuri de forţe ale Armatei României şi ale Armatei Republicii Federale a Germaniei vor participa, între 4 şi 14 februarie, la un exerciţiu de instruire în comun care se va desfăşura la Tîrgu Mureş, Reghin, Câmpia Turzii şi Dej. Obiectivele principale ale activităţii sunt creşterea cooperării şi interoperabilităţii între forţele participante, schimbul de experienţă şi armonizarea conceptelor doctrinare, a tehnicilor, tacticilor şi procedurilor în domeniu”, precizează reprezentanții MApN.

 --------------

UPDATE

 

Oficialii MApN și-au recunoscut gafa și au plătit factura. 

 

M-a sunat un domn cu număr privat, şi-a cerut scuze şi m-a întrebat cât îmi datorează. Nici de această dată nu s-a prezentat. I-am spus că 400 de lei ar fi şi mi-a spus că în maximum o ora şi jumătate va veni cineva să îmi achite suma datorată pentru cheltuieli. Aşa a şi fost, au venit într-o ora şi jumătate. Mi-au cerut doar bon fiscal şi ştampila însă le-am spus că nu lucrez numai cu chitanţier şi au zis că la beneficiar să scriu anonim. Le-am zis că nu pot trece anonim pe chitanţă şi mi-au cerut să las spaţiu liber, urmând că ulterior să îmi comunice numele beneficiarul”, a declarat SZABÓ Csongor, proprietarul pensiunii MEANDER, din localitatea clujeană Băiţa. 

Comentarii Facebook