Romania va inchide partial spatiul aerian in Nord -Vestul tarii din aceasta noapte


Romania va inchide partial spatiul aerian in zona de Nord si Nord - Vest. Pana acum, pe Aeroportul International din Cluj-Napoca au fost anulate patru curse aeriene. Ultima zbor este cel care trebuia sa decoleze spre Budapesta la ora 16.15.

Cursa este operata de compania Malev, iar reprezentantii Aeroportului International Cluj-Napoca spun ca a fost anulata si cursa retur care trebuia sa aterizeze la ora 1.20, in dimineata de vineri spre sambata.

Aceasta este cea de-a patra cursa aeriana care a fost anulata. De dimineata trebuiau sa decoleze zborurile care trebuiau sa ajunga la Londra, Paris si Dormund, operate de firma low-cost Wizz Air.

 

Peste 500 de persoane care urmau sa zboare spre aceste destinatii au fost blocate pe aeroportul clujean si o parte dintre ei au decis sa isi ia banii inapoi pe bilete si sa gaseasca alte mijloace de transport.

 

Spatiile aeriene ale mai multor tari din Nordul si Vestul Europei a fost inchis dupa eruptia vulcanului din Islanda. Decizia a fost luata de Irlanda, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Suedia, Olanda, Finlanda, Norvegia, Estonia, Franta su in unele parti din Germania si Polonia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (17.02)

 

Autoritatile au anuntat ca Romania va inchide partial spatiul aerian in Nord - Vestul tarii. Masura va intra in vigoare din aceasta noaptea si nu va insemna ca aeroporturile se vor inchide, ci doar spatiul aerian. Este vorba de aeroporturile Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca si Targu Mures.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE (17.20)

 

"Nu stim in acest moment  pana cand va fi inchis spatiul, depinde de cum va evolua situatia", a declarat Marin Anton, secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Reprezentantii Ministerului sustin ca cele patru aeroporturi nu vor fi inchise, dar vor fi nefunctionale. Masura de inchidere a spatiului aerian in Nord-Vestul tarii intra in vigoare de la ora 3.00.

Comentarii Facebook