Agentia de protectie a Mediului: Rezultatele monitorizarii aerului la Cluj sunt bune

Reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului Cluj sustin ca rezultatele de astazi ale monitoizarii aerului sunt bune. Ei nu cred ca Clujul va fi afectat de norul de cenusa.

 

In judetul Cluj, Agentia pentru Protectia Mediului monitorizeaza permanent calitatea aerului in cinci puncte: patru in Cluj-Napoca si unul in Dej.

 

"Datele obtinute astazi sunt bune, nu indica niciun fel de probleme. Noi chiar monitorizam si bioxidul de sulf, si pulberile totale din aer, dar rezultatele de astazi sunt bune", a declarat pentru StirideCluj.ro Liana Muresan, seful Serviciului Monitoring din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj.

 

"Inaltimea e mare, distanta la care s-a produs eruptia este tot mare, nu cred ca vom fi afectati. Evolutia depinde insa de conditiile meteo si de activitatea vulcanului din Islanda", a mai spus Liana Muresan.

 

Din estimarile Administratiei nationale de meteorologie rezulta ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica nu va afecta direct Romania, dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursul zilei de sambata.

 

Foto: dailymail.co.uk

 

Comentarii Facebook