Dana Hosu, mama lui Dan Andrei Hosu, unul dintre suspectii jafului de la Banca Transilvania rupe tacerea


Dana Hosu, mama unui dintre suspectii jafului de la Banca Transilvania, a vorbit despre probele confiscate de politie din casa ei si a tatalui sau, dar si despre acuzatiile ca din banii furati de la Banca Transilvania ar fi cumparat autoturisme.

Familia lui Dan Andrei Hosu si-a ridicat bunurile ridicate de politisti in timpul perchezitiilor facute in momentul retinerii tanarului. "Probele lor sunt o pereche de manusi de fata, ce ii apartin fiicei mele si care au fost uitate la casa tatalui meu, o pereche de manusi vechi de 20 de ani, un telefon si o geaca. Toate ii apartin tatalui meu si au fost ridicate in 19 ianuarie din casa lui", povesteste Dana Hosu.

Femeia a ridicat de la politie si bunurile confiscate din casa ei, din cartierul Manastur. "Au luat cateva telefoane mobile, doua laptopuri, pe unul mi l-au returnat cu tastatura defecta, iar pe al doilea l-au reparat pentru ca era stricat. Au cautat in calculatoare si au gasit discutiile fiicei mele de pe internet si manele. De ce il tin pe fiul meu de 3 luni in arest, daca astea sunt probele lor? Copiii sunt nevinovati nu au facut nimic", a completat Dana Hosu.

Mama lui Dan Andrei Hosu a mai spus ca unul dintre telefoanele confiscate la finalul lunii ianuarie i-a fost returnat dupa cateva zile. "Mi l-au dat ca sa poata asculta convorbirile si sa vada ce povestesc cu avocatul si cu alti oameni si care sa aiba legatura cu acest caz. Sunt diabolici, ca la securitate. Nu au probe si acuma incearca sa le inventeze", a mai spus femeia.

Dana Hosu a respins probele prezentate de procurori la dosar, unde se spune ca dupa jaful de la Banca Transilvania familia ei ar fi cumparat si vandut 40 de autoturisme, aduse din Germania.

"Eu si sotul meu ne ocupam de 20 de ani de comert cu autoturisme. In piata de masini sunt zeci de masini aduse din toata Europa. Toata lumea aduce, toata lumea a spart Banca Transilvania? Toti au bani din furat? Sunt politisti care se ocupa cu asa ceva. Masinile despre care vorbesc procurorii au fost cumparate inainte de spargere si nu am putut sa le inmatriculam. Rezulta si in contractele de vanzare - cumparare. Au fost stocate pentru ca nu le-am  putut vinde", a incheiat Dana Hosu.

Ea le cere judecatorilor sa se indure de suferinta ei si sa ii elibereze fiul pentru a-si putea continua scoala, deoarece este nevinovat.

 

Procesul in care cei doi au fost trimisi in judecata pentru talharie va incepe in 20 aprilie. Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu sunt acuzati ca in 13 februarie 2008 au patruns in sucursala Bancii Transilvania din cartierul Manastur si dupa ce l-au agresat pe paznic au disparut in 66 de secunde cu suma de 70 de mii de euro.

Comentarii Facebook