Miercuri 24 Aprilie

Rinichii politistului din Oradea salveaza doua vieti la Cluj! Medicii trebuie sa aleaga din cinci pacienti - VIDEO


Medicii de la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj trebuie sa selecteze doi din cei cinci pacienti aflati pe listele de asteptare pentru a primi rinichii prelevati de la politistul din Oradea.

Profesorul Mihai Lucan, seful Institutului, a declarat ca acest transplant este posibil datorita rudelor politistului care si-au dat acceptul pentru transplant.

"Rinichii politistului vor fi transplantati, vineri, unor pacienti. Testele nu sunt toate definitivate, din sase pacienti pe care i-am ales numai cinci sunt compatibili. In cei 43 de ani de meserie de foarte putine ori am fost pus in fata unui astfel de fapt, in care pacatul politistului tinde sa fie rascumparat prin gestul surorii sale de a-i dona organele", a declarat Mihai Lucan.

Seful Institutului de Urologie si Transplant Renal (IUTR) Cluj a mai spus ca ficatul va ajunge la Bucuresti si au fost prelevate si alte tesuturi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

Medicii de la IUTR Cluj au stabilit care sunt pacientii care vor primi cei doi rinichi. Este vorba despre Nina Radu, in varsta de 34 de ani, din Medgidia, si Andrei Ratcu, in varsta de 17 ani, din Bucuresti.

 

Vezi si...

Rinichii politistului din Oradea, care s-a sinucis dupa ce si-a impuscat parintii, transplantati la Cluj

Comentarii Facebook