Rectorul UBB Cluj spune că ”feuda universitară” ține politicienii și interesele lor departe de mediul academic


Rectorul UBB Cluj, Daniel David, a vorbit despre tentativele politicienilor de a se infiltra în lumea academică. Acesta susține că îi încurcă autonomia universitară. 

Riscurile de a nu avea autonomia universitară sunt mult mai mari, de aceea noi încercăm să o apărăm, dar e drept că unii politicieni nu înțeleg și de aia, dacă îi auziți, ei sunt cei care vă încurajează, în mass-media, să începeți să vorbiți despre feude universitare. 

Ce înseamnă o feudă universitară? Pentru un politician înseamnă un loc unde el nu poate face ce vrea. Nu își poate aduce neamurile, nu poate să influențeze programele și notele. Și atunci spune ”Este o feudă universitară!”. Domnule, UBB, spre exemplu, și cred că la fel se întâmplă și la alte mari universități, are 1600 și ceva de profesori titulari. Cum își poate imagina cineva că această comunitate poate face ce vreau eu, ca rector, în sensul că ar fi o feudă universitară? Nu, dar vine din acea zonă, care nu poate controla autonomia universitară”, a spus rectorul UBB Cluj, Daniel David, la emisiunea ”Caravana TVR 3 La tine acasa”. 

Comentarii Facebook