Tânără din Cluj-Napoca, mesaj pentru Florin Cîțu: „Vaccinul a devenit o condiție. Nu este opțional, este un lucru obligatoriu”


Diana Paul, tânăra de 19 ani din Cluj-Napoca care a ajuns virală în mediul online, i-a transmis un mesaj prim-ministrului Florin Cîțu. Ea a devenit virală după ce a încărcat un videoclip în care îi răspunde premierului la întrebarea: ce conține vaccinul? Studenta a vorbit despre campania de vaccinare din România și de ce nu este de acord cu modul în care imunizarea este promovată.

Vaccinarea, un abuz ce duce la manipulare

Diana susține că reprezintă „un abuz care conduce la manipulare”.

Povestea lui a început cu ceva timp în urmă când am observat acest conflict din societatea noastră, conflict real legat de măsurile luate împotriva pandemiei, conflict creat de vaccin și de persoanele care susțin vaccinul și persoanele care nu susțin vaccinul sau persoanele vaccinate și nevaccinate.

Mi-am dat seama că este atât de multă ură și atât de multă controversă și, cumva, am început să ne dușmănim, să nu ne mai respectăm alegerile și acesta a fost primul factor, suferința aceasta din societate, de faptul că noi nu mai putem trăi în pace și începem să ne acuzăm unii pe alții. După aceea am început să aud la radio, prin autobuze, prin alte părți, reclame cu copii care spuneau ce înseamnă vaccinul pentru ei.

Eu am fost șocată că niște copii care, să fim sinceri nu au cum să cunoască ce este acela un vaccin, nu au înțelegerea de a discerne aceste lucruri, spun ce înseamnă vaccinul pentru ei și, cumva am devenit foarte frustrată pentru că este un abuz la adresa copilului.

Un abuz care conduce la manipulare și cumva aceste elemente cuplate, de asemenea, cu apelul domnului Cîțu către români să spunem ce înseamnă vaccinul pentru noi, au dus la realizarea acestui videoclip”, a declarat Diana Paul, în cadrul unei emisiuni.

Ce părere are tânăra despre vaccin?

Diana Paul a mărturisit care este, de fapt, părerea ei despre vaccin. Tânăra studentă nu este împotriva vaccinului, însă este împotriva modului în care autoritățile îl folosesc drept o „armă” periculoasă la adresa oamenilor.

Deci, răpirea libertății, acest lucru mă deranjează pe mine, faptul că nu putem alege dacă să ne vaccinăm sau să nu ne vaccinăm, pentru că vaccinul în esența lui este un lucru bun.

Dar în momentul în care noi suntem forțați să facem acest lucru, bineînțeles, în contextul actual unde este foarte multă minciună, nesiguranță, lumea se teme de ce efecte ar putea avea în viitor, cumva vaccinul a devenit o armă foarte periculoasă la adresa oamenilor. Pe mine asta mă deranjează, că oamenii nu sunt lăsați să aleagă dacă vor sau nu vor să se vaccineze.

Este o armă pentru că suntem agresați: dacă nu te vaccinezi nu poți să faci asta și asta și asta și ni se spune că vaccinul este opțional, dar ni se impun atât de multe condiții. Observi și acum ce s-a întâmplat la UMF Iași, ce se întâmplă la UMF Cluj, ce s-a întâmplat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Studenții pur și simplu au fost nevoiți să se vaccineze pentru a face lucruri sau nu li s-a dat voie să facă anumite lucruri dacă nu s-au vaccinat. Vaccinul a devenit o condiție, nu este opțional, este un lucru obligatorie pentru că suntem condiționați de el să facem anumite lucruri”, a explicat tânăra de 19 ani.


Comentarii Facebook