RAZIE de amploare în Florești! Polițiștii dat amenzi de peste 20.000 lei VIDEO



Peste 150 de polițiști clujeni au efectuat, marți, o serie de controale pe raza localității Florești, atât în localuri, piețe alimentare cât și în trafic.

Conform polițiștilor, s-au făcut verificări în pieţe agro-alimentare, localuri publice, societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile, precum şi a ilegalităţilor privind respectarea drepturilor de autor şi a celor conexe.

Activităţile au vizat, de asemenea, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale. S-a acţionat pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni, care îşi petrec timpul în localuri publice. Totodată, s-a vizat prevenirea faptelor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, precum ţigări, alcool, legume, articole vestimentare, etc.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat 3 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni. Spre exemplu, poliţiştii clujeni au identificat doi bărbaţi, de 17 şi 34 de ani, ambii din comuna Floreşti, bănuiţi că ar fi comis cinci furturi din locuinţe.
De asemenea, în scop preventiv şi pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au distribuit aproximativ 1.800 de pliante cu recomandari pe linia prevenirii furturilor din locuinţe si din autovehicule.

Poliţiştii rutieri au reţinut un permis de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Comentarii Facebook