Razie a Poliției Rutiere Cluj, în plină furtună! Pietoni amendați pentru traversare neregulamentară - FOTO

 

Polițiștii de la rutieră au făcut o razie în traficul clujean, miercuri după-amiaza, fără a ține cont de alertele meteo.

 

Peste 50 de polițiști au fost angrenați ieri într-o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

 

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație și nu acordă prioritate pietonilor.

 

De asemenea, au fost vizați și pietonii care traversează prin locuri neamenajate și fără să se asigure corespunzător.

 

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Au fost reținute 14 permise de conducere  și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

Pentru neacordare de prioritate pietonilor, au fost sancționați 12 conducători auto. Totodată, 11 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare.

 

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat și infracțiuni rutiere.

 

Exemple infracțiuni rutiere constatate: ”La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat, de 55 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Gheorghe Dima, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat”. 

 

Acesta a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

 

De asemenea, în noaptea de 21/22 septembrie a.c., în jurul orei 00:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 4 Poliţie, au depistat un tânăr, de 23 de ani, din Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Mănăștur, fără a avea permis de conducere.

 

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, faptă prevăzută de Codul penal.

Comentarii Facebook