Raportul Poliției clujene de sărbători: Infracțiunile violente au scăzut cu 76% față de 2013


Polițiștii clujeni au ieșit în stradă cu efective sporite în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind mobilizați peste 350 de polițiști zilnic.

Astfel, IPJ Cluj a realizat un raport al activităților din ultimele două săptămâni, constatând o scădere a infracționalității față de aceeași perioadă din 2013.

În urma analizei efectuate la nivelul instituţiei noastre, a rezultat că, în această perioadă, s-a înregistrat o diminuare a infracționalității sesizate cu 22%, față de anul trecut, sens în care concluzionăm că a fost asigurat un climat de liniște și siguranță pentru cetățeni, gestionându-se cu operativitate orice situație de natură a pune în pericol viața sau bunurile oamenilor.

Această concluzie este susținută de comparația cu statistica privind dinamica infracționalității înregistrate în perioada similară a anului trecut, care arată că numărul infracțiunilor comise cu violenţă a scăzut cu 76%, furturile cu 29%, iar numărul accidentelor rutiere cu 25%”,anunță reprezentanții IPJ CLuj.

Din punct de vedere al combaterii infracționalității, în ultimele 2 săptămâni, Poliția Clujeană a identificat 82 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, cu 33 mai multe față de perioada similară a anului trecut.

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii clujeni a constatat 39 de infracțiuni la regimul materiilor explozive, față de 28 în anul trecut.

AStfel, în total, polițiștii au aplicat peste 1.210 de sancțiuni contravenționale în cuantum de aproximativ 265.575 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 18.545 lei, în creștere față de anul trecut, când valoarea produselor confiscate era de 14.860 lei.

De asemenea, în acest interval, oamenii legii anunță că s-au înregistrat scăderi în ceea ce privește toți indicatorii rutieri, numărul accidentelor rutiere diminuându-se cu 25%, față de anul trecut. Numărul persoanelor rănite grav a fost cu peste 58% mai mic, iar al persoanelor rănite uşor cu aproximativ 29%.

Comentarii Facebook