Angajat al primăriei Dej, bătut cu bestialitate în plină stradă. Agresorii au încercat apoi să-l ”îmbuneze” FOTO



Un angajat al primăriei din Dej a fost bătut cu bestialitate în noaptea de 27 spre 28 decembrie, de către doi tineri, în timp ce se îndrepta spre casă.

Fost fotbalist la ”Universitatea” Cluj și ”Unirea” Dej, Călin Ionac este angajat pe post de tâmplar la Primăria Dej, iar pe timp de iernă se ocupă și de buna funcționare a patinoarului, iar în noaptea de 27 spre 28 decembrie, după și-a terminat treaba, în jurul orei 02.30 a vrut să plece spre casă.

Mașina nu i-a pornit din cauza frigului, așa că Ionac a mers la Primărie pentru a-i ruga pe polițiștii locali să îl ducă până acasă, însă nici mașina Poliției nu pornea. Bărbatul a plecat apoi pe jos.

Ajuns, în jurul orei 4.30 pe strada Avram Iancu, în dreptul localului „Casa de Piatră” un tânăr (pe care Ionac l-a identificat în persoana lui Cristian Pura, fiul unui omnipotent patron al unei brutării din Dej) a intrat brusc în el. Oservația politicoasă a fostului sportiv a avut darul să-l înfurie la culme pe tânăr, care a început să-l lovească. A sărit în ’’ajutorul’’ agresorului un alt tânăr, Săuca, despre care Ionac spune c-ar fi băiatul fostului comandant al Poliției municipiului Gherla. Cu forțe sporite, cei doi l-au doborât pe Ionac la pământ și au început să-i care pumni și picioare, cu nemiluita, în cap, scrie Cluj Manifest.

M-au pleznit rău de tot în mandibulă, încât mi-au fracturat-o în două locuri ”, a declarat bărbatul agresat pentru sursa citată.

Îmi curgea sângele pe nas și din urechi. După ce s-au săturat de dat în mine și m-au abandonat, eu m-am târât după o dubiță, aflată în apropiere și am sunat la poliția locală, după care direct la Poliția Dej. Polițiștii au venit repede și i-au legitimat pe agresori, iar aceștia și-au recunoscut fapta. Apoi, realizând gravitatea situației, Pura a încercat să mă împace, cerându-mi numărul de telefon și oferindu-mi bani la mișto ca să-mi pun dinții la loc.

Eu am refuzat cu hotărâre acest lucru și după câteva ore l-am anunțat pe șeful meu direct, iar acesta l-a informat și pe dl. primar Morar Costan despre incident. Apoi m-am deplasat de urgență la Clinica Maxilo-Facială de la Cluj, unde în 29 decembrie medicii m-au operat și mi-au instalat două plăcuțe și opt șuruburi. Și, pe 1 ianuarie 2015, am depus plângere împotriva lor la Poliție.”, a continuat acesta.

 

foto: Cluj Manifest

Comentarii Facebook