Adevărul în cazul șoferului care și-a tras câinele în spatele mașinii la Gherla: Nu a făcut rău câinelui


Imaginile cu șoferul care își trăgea câinele în spatele mașinii, surprinse în Gherla de un alt participant la trafic, au stârnit revolta internauților, iar polițiștii au pornit o anchetă în acest caz.

Totuși, în urma cercetărilor se pare că bărbatul acuzat că și-a maltratat animalul de companie nu ar fi făcut deloc acest lucru.

Eleonora Prigoana, preşedintele Asociaţiei “Hope For Animals” din Gherla, a declarat că a urmărit ancheta îndeaproape, însă șoferul nu a fost tras la răspundere, deoarece câinele nu a suferit răni, iar oamenii legii au ajuns la concluzia că stăpânul animalului nu a dorit să îi facă rău.

Bărbatul acuzat că a tras câinele după maşină a fost cooperant pe durata anchetei. Ba mai mult, a declarat în repetate rânduri că nu a făcut rău câinelui şi a dovedit că familia lui îl iubeşte, printr-un album foto realizat de-a lungul anului trecut. Câinele maidanez ar fi apărut primăvara trecută la cabana pe care dansul o deţine în apropiere din Gherla. La sfârşitul lunii, când au fost realizate respectivele fotografii, bărbatul a hotărât să ducă câinele la Gherla, deoarece pe timpul iernii nu vizitează cabană şi nu a vrut să lase animalul singur. Acesta ar fi legat câinele şi l-a pus în portbagaj pentru a-l transporta la casa de la Gherla. La un moment dat, din cauză că maidanezul nu era obişnuit cu mersul cu maşina a reuşit să sară din portbagaj. Pentru că era agitat, stăpânul nu a reuşit să îl pună înapoi în portbagaj, astfel încât a hotărât să îl ducă după maşină până la Gherla. Cu toate acestea, şoferul nu a depăşit viteza de 5 km/h” a declarat pentru Gherleanul.ro, Eleonora Prigoană, preşedintele Asociaţiei “Hope For Animals” din Gherla.

Patrupedul a fost consultat de trei medici veterinari, care au constatat că acesta nu a suferit răni fizice.

Indiferent cât aş fi de mare iubitoare de animale asta este realitatea. Omul respectiv mi-a dovedit concret că nu doreşte să facă rău câinelui, cu poze, cu condiţiile pe care le are animalul şi nu cu poveşti. Câinele este fericit cu respectivul stăpân, iar medicul veterinar concesionar de la Gherla, medicul veterinar de la DSV Cluj şi medicul veterinar cu care colaborăm au confirmat că animalul este sănătos şi poate fi lăsat în grija gherleanului. Mai mult, după ce bărbatul a dus câinele la Gherla, a doua zi i-a şi făcut o căsuţă ca să nu îi fie frig pe timpul iernii” a completat Eleonora Prigoană.

Comentarii Facebook