Protest studentesc in Piata Lucian Blaga din Cluj-Napoca! Circa 200 de tineri cer demisia ministrului Daniel Funeriu - FOTO si VIDEO

 

Aproape 200 de studenti au protestat in Piata Lucian Blaga si au cerut demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, pe care il acuza ca le-a taiat din drepturi prin noua Lege a Educatiei.

 

Tinerii au venit cu pancarte si bannere pe care au scris lozinci impotriva ministrului Daniel Funeriu.

 

Revendicarile lor vizeaza schimbarea noii Legi e Educatiei, prin care au pierdut reprezentativitatea de 25%  din Consiliile de Administratie si din comisiile de alegere a rectorilor.


"Din '95 am castigat cei 25% reprezentativitate in toate forurile decizionale, care acum nu-i mai avem. S-a castigat reducerea pe mijloacele de transport. Revendicarile noastre acum sunt reprezentativitatea studentilor in forurile decizionale inalte, anume in consiliul de administratie si in consiliul de alegere a rectorului. In plus, printr-o anexa, invatamantul la frevcenta este definit ca obligatoriu, deci si cursurile sunt obligatorii, conform noii Legi a Educatiei", a precizat Nicoleta Straton, liderul OSUBB Cluj.

 

Protestele sunt organizate de studentii de la UBB Cluj, UMF Cluj, UTCN Cluj si USAMV Cluj.

 

Citeste si...

Studentii au scris "25" pe caminul 16 si au scandat lozinci impotriva Ministerului Educatiei! - VIDEO

Proteste pe caminele 14 si 16 din Hasdeu!: "Funeriu, ti-am pregatit un pat in camin!" - VIDEO

Comentarii Facebook